Cezaevi İzinleri Bitiyor Mu? Cezaevine Dönüşler Ne Zaman?

Cezaevi İzinleri Bitiyor Mu? Cezaevine Dönüşler Ne Zaman?

Geçtiğimiz aylarda ertelenen cezaevi izinleri bu ayın sonunda kalkıyor mu? İşte detaylar...

Daha önce pek çok kez ertelenen Cezaevi izinlerinin bu ay ertelenip ertelenmeyeceği oldukça merak edildi. Daha önce de 12 kez uzatılan cezaevi izinlerinin ne zaman sona ereceği sürekli olarak gündemdeydi. Bir önceki ayda da izinlerin biteceği söylenirken son anda izinlerin geri uzatılmasının ardından bu ay neler olacağı merak ediliyordu. Peki bu ay cezaevi izinleri kaldırılacak mı? Cezaevi izinleri daha ne kazar uzatılacak?

Pandemi döneminde covid-19 nedeniyle açık cezaevlerinde izinler uygulandı. Bu izinler kapsamıyla bu süreç içerisinde mahkumların serbest olmasına karar verildi. Sürecin yönetilebilmesi açısından alınan bu kararlar ile birlikte, kararın alındığı zamandan itibaren serbest olan mahkumların ne zaman geri çağrılacağı merak konusu oldu. Daha önce de mart ayının sonunda izinlerin sona ereceği düşünülürken verilen bir karar ile izinlerin uzatılacağı açıklanmıştı.

Verilen karar ile ilgili açıklama ise şu şekildeydi: "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir."

Bu kararın ve açıklamanın ardından gözler 2 ay sonrasına çevrildi. Uzun süredir uzatılan izinlerin ne zaman bitirileceği pek çok kişi tarafından merak edildi. Son dönemde de verilen kararlar ile birlikte covid-19'a ilişkin pek çok kısıtlamanın ortadan kalkması, artık izinlerin de sona ereceği hakkında söylentileri beraberinde getirdi. Peki bu ay cezaevi izinleri bitiyor mu?

Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

Mart ayının sonunda yapılan açıklama ile birlikte bu ayın sonunda izinlerin kalkacağı düşünüldü. Fakat bu ay izinlerin tamamen biteceği ve artık uzatılmayacağı söylendi. Bu açıklamaların henüz resmi olmaması ile birlikte, yetkililerden bir açıklama gelmesi bekleniyor.