Çaya Zam Haberinin Ardından Marketçiler Reyonları Boşalttı! Stokçuluk Yapan Marketlere Ceza!

Çaya Zam Haberinin Ardından Marketçiler Reyonları Boşalttı! Stokçuluk Yapan Marketlere Ceza!

Çaya gelen zamların ardından marketlerden şok görüntüler geldi! Reyonları boşaltan o market sahibine vatandaştan tepki yağdı!

Dün çaya gelen zamlar ile birlikte marketlerde reyonların boşaltılma anları kaydedildi. Bu şok anlar sosyal medyaya bomba gibi düştü. Stokçuluk yapan marketlerin bu görüntülerinin ardından sosyal medyada vatandaşlar yetkililerden bir açıklama gelip gelmeyeceğini merak etti. Dün Çaykur'un zam haberini açıklaması ile birlikte, vatandaşlar yeni zamlı fiyatları merak ederken, marketlerde de reyonların boşaltıldığına şahit olundu. Peki gelen zam ile birlikte yeni çay fiyatları ne kadar oldu?

Çay Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Art arda gelen zamlara bir yenisi de Çaykur'dan geldi. Çaya gelen %43 zam haberinin açıklanmasının hemen ardından da vatandaşlar güncel çay fiyatlarını merak etmeye başladı. Zamlı fiyatlar üzerinden ne zaman satışların yapılacağı merak konusu iken, yeni fiyat listesi de internette yayılmaya başladı. Sosyal medya hesapları üzerinden artan çay fiyatlarına gelen tepkilerin yanı sıra zamlı çay fiyatlarının da şu şekilde olduğu öğrenildi;

  • Çaykur Tomurcuk Çayı 125 Gr - 11,95 TL
  • Çaykur Tiryaki Çayı 1000 Gr - 44,95 TL
  • Çaykur Altınbaş Çay 500 Gr - 30,95 TL
  • Çaykur Rize Turist Çay 1000 Gr - 45,50 TL
  • Çaykur Filiz Çayı 1000 Gr - 49,90 TL
  • Çaykur Tiryaki 500 Gr - 23,84 TL
  • Çaykur 42 Nolu Tirebolu Çayı 500 Gr - 30,75 TL
  • Çaykur Kamelya Çay 1000 Gr - 41,95 TL

Marketlerde Raflar Boşaltıldı!

Zam haberinin gelmesinin ardından vatandaşlar tarafından çekilen video sosyal medyada adeta gündem oldu. Videoda market sahibinin kim olduğu ve hangi şehirde yaşandığı belirtilmezken, marketin Ankara Sincan'da olduğu öğrenildi. Sosyal medyada yayılan bu görüntünün ardından kullanıcılar video ile ilgili pek çok yorumlarda bulundu. Yorumlarda vatandaşların bu harekete tepki göstermesinin yanı sıra bazı kullanıcılar kendi çevrelerinde de benzer durumların yaşandığını belirtti. Stokçuluk yapan marketlere gelen tepkiler sonrasında ise market sahibine bir ceza verilip verilmediği merak edilenler arasındaydı.

Bugün yapılan açıklama sonucunda videoda görülen market sahibine para cezası verildiği öğrenildi. Vatandaşların tepkileri üzerine aynı şikayet sebebiyle gidilecek olan marketlere de aynı yaptırımın uygulanacağı belirtildi.