Çay bardakları raflara kalkacak! Şekere yüzde 67 zam

Çay bardakları raflara kalkacak! Şekere yüzde 67 zam

Yeni alınan bir kararla şekere zam yapılması kesinleştirildi. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ile şekerde yüzde 67 seviyelerine yaşanacak olan zamlar duyuruldu. Satır başları haberin devamında...

geçtiğimiz yılın son çeyreğinden bu yana sürekli olarak artış yaşanan enflasyon ve yukarı ivme ile hareket eden dviz kuru karşısında pek çok ürün, mal ve hizmete gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü aldığı yeni karar ile şekere yüzde 67 seviyelerine varan zam uygulaması yapacağını bildirdi. Habere ilişkin detaylar ve satır başları haberin devamında...

Şekere Büyük Zam Kapıda

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nde, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan'ın piyasalarda dengeyi sağlayamamış olması nedeniyle Muhittin Şahin atanmıştı. Şahin'in son dönemlerde aldığı zam kararları ise dikkat çekiyordu. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü içinde alınan zam kararları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılansa da, özellikle son dönemde artan enflasyon ve döviz kuru zamların makullaştırılmasına neden oldu.

Son bir yıl içerisinde şeker; 6.5 TL olan kilo fiyatında 24 TL'ye yükseliş gösterdi. Çuvalı ortalama 220 TL ila 250 TL arasında değişen şekerde çuval fiyatı ise son bir yılın sonucunda 1.100 TL seviyesine yükseldi.

Son bir yıl içinde gelen zamların ardından özellikle geçtiğimiz Nisan ayından Mayıs ayına geçiş yaparken şekere gelen artışı azaltmak, alt seviyelere indirebilmek için geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kamış ve şeker pancarı ithalatında vergi alınmamasını kararlaştırmıştı.

Son gelen zamların oranları ise belli oldu. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla birlikte Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan şeker yüzde 67,diğerleri için ise yüzde 31'lik bir artış kararı alındı.

Tarım Kredi Kooperatifi Şeker Fiyatları Güncel

Zam haberini alan vatandaşlar hızlı bir şekilde anlık güncel şeker fiyatlarını araştırmaya başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından satılmakta olan kristal şeker ve küp şekerin fiyatı merak konusu oldu. İşte Tarım Kredi Koopratifi marketlerinde satılan şekerlerin 25 Haziran itibarıyla güncel fiyatları;

  • Tarım Kredi Birlik 1 kg Toz Şeker: 29, 44 TL
  • Tarım Kredi Birlik 1 kg 405 Adet Küp Şeker: 27,49

Fiyatlar 25 Haziran 2022 tarihi itibarıyla bazı ucuzluk siteleri referans alınarak bildirilmiştir. Şubelerde fiyat değişikliği yaşanabilir.