Çalışmalar sonunda başladı! İzmir Ankara hızlı tren seferleri geliyor!

Çalışmalar sonunda başladı! İzmir Ankara hızlı tren seferleri geliyor!

Uzun yıllardır beklenen İzmir Ankara hızlı tren seferleri için gündeme bomba açıklama düştü.

Uzun yıllardır beklenen İzmir Ankara hızlı tren seferleri için gündeme bomba açıklama düştü. İzmir ve Ankara'lı vatandaşların beklediği gelişmeler arasında yer alan tren seferleri için geri sayım başladı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı bir festivalde açıklamalarda bulundu.

HAMZA DAĞ İZMİR ANKARA TREN SEFER AÇIKLAMASI YAPTI!

'12. Emiralem Çilek Festivali'nin açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'e yapılacak olan hızlı tren projesi için, 'Bizim 2023 vaatlerimiz ve sözlerimizden bir tanesi İzmir-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirmek vardı. O çalışmaya başladık. Önemli mesafeler kat ettik. 2025'in Temmuz'unda İzmir-Ankara hızlı tren projesi hayata geçmiş olacak.' ifadeleri kullandı.

2025'TE HIZLI TREN PROJESİ HAYATA GEÇİYOR!

Hamza Dağ açıklamalarına şu ifadelerle devam etti.

"Bizim 2023 vaatlerimiz ve sözlerimizden bir tanesi İzmir-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirmek vardı. O çalışmaya başladık. Önemli mesafeler kat ettik. Ama zaman içerisinde müteahhit firmaların işleri bırakması sebebiyle zaman zaman aksamalar oldu. Ama şubat ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İngiltere Eximbank 2,16 milyar avroluk kredi anlaşmasını imzaladı. Çalışmalar yeniden başladı. 3 etapta çalışma yapıyoruz. Bir, Polatlı-Banaz, iki Banaz-Salihli, üç Salihli-Menemen-İzmir. İnşallah şubat ayından itibaren sayacak şekilde Polatlı-Banaz arası 28 ayda bitecek. Yine Menemen-Manisa-Salihli arası da 28 ayda bitecek. Salihli-Banaz arası da 40 ayda bitecek. 2025'in Temmuz'unda İzmir-Ankara hızlı tren projesi hayata geçmiş olacak."