Bursa'da 'Dinen uygun değil' gerekçesiyle kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesi yasaklandı!

Bursa'da 'Dinen uygun değil' gerekçesiyle kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesi yasaklandı!

Tartışmalı karara Bursa köy muhtarı imza attı. Köy düğünlerinde, asker uğurlamalarında ve diğer etkinliklerde kadın ve erkeğin bir arada olmasını yasakladı. Ayrıca kararı imzalı bir karar belgesinde resmileştirdi. Detaylar haberimizde..

Bursa'da çok konuşulacak bir karar alındı. Büyükorhan ilçesine bağlı köylerden Karaağız Mahallesinin muhtarlığı ile yine Karaağız Yardımlaşma Derneği'nin ortak kararında kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmeleri yasaklandı. Ayrıca yasak, imzalı ve aynı zamanda da mühürlü bir belgeyle resmileştirilerek ilan edildi.

MUHTAR DOĞRULADI

Muhtarlık; köyde düğün, kına, asker uğurlaması gibi etkinliklerde kadın ve erkeğin birlikte eğlenmesinin dinen uygun olmadığını savunarak, derneğin desteğiyle karar verdi. Müdürlük ve dernek, kadınların düğünlerde yalnızca iki saat eğlenmesine de izin verdi. Bu ilginç karar bir iddia olarak mahallede dolaşıyordu ve daha sonra muhtar tarafından onaylandı.

Bursa'da 'Dinen uygun değil' gerekçesiyle kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesi yasaklandı

2 SAAT KISITLAMASI

Alınan karar ilişkin bir açıklama yapan Muhtar Arif Yılmaz, "Düğünlerde ve kınalarda yabancıların varlığından kadınlar rahatsız oluyor" dedi ve bunu önlemek için köy komitesiyle birlikte karar alındığını düğünde kadınların eğlenmesi için iki saat ayrılacağını söyledi.

'DİNEN UYGUN DEĞİLDİR'

Dilekçenin "dini açıdan uygunsuz" kısmıyla ilgili olarak Yılmaz, "Eşim ve kızımın aynı yerde yabancı erkeklerle oyun oynamasının dini açıdan uygun olmadığını düşünüyorum." diye konuşan muhtar Yılmaz, bu durumun birçok ekz olduğunu da vurgulayarak " Oyüzden bu kararı aldık" dedi.

Kaynak:Gürses Gazetesi