Bunu da yaptılar! Sok eden görüntüler! Trabzon'da iki kişi üzerinde Atatürk olan Türk bayrağına saldırdı!

Bunu da yaptılar! Sok eden görüntüler! Trabzon'da iki kişi üzerinde Atatürk olan Türk bayrağına saldırdı!

Son zamanlarda sıkça yaşanan milli değerlere saldırı olaylarına bir yenisi de Trabzon'dan geldi. Trabzon'da sarıklı ve cübbeli iki kişi üzerinde Atatürk olan Türk bayrağına saldırdı. Görenleri şok eden görüntüler Trabzon'dan geldi.

Son zamanlarda sık sık yaşanan milli değerlere saldırı olaylarına bir yenisi de Trabzon'dan geldi. Son dönemlerde ilk olarak Antalya Serik'te bir grup lise öğrencisinin Kuran-ı Kerim'e uçan tekme atması ile başlayan olaylar, yine bir lisede Atatürk portresinin indirilmesi ile devam etmişti. Ancak son görüntüler Trabzon'da kaydedildi. Trabzon'da dün gece saatlerinde cübbeli ve sarıklı iki kişi Kemerkaya Mahallesi'nde asılı olan ve üstünde Atatürk fotoğrafı bulunan Türk Bayrağı'na saldırdı. Yaşanan olay az önce sosyal medya platformlarında paylaşıldı ve vatandaşlar sert tepki gösterdi.

ataturk-lu-turk-bayragina-saldiri-2-gursesgzt.jpg

Trabzon'da Atatürk'lü Türk Bayrağı'na Saldırı!

Trabzon Kemerkaya Mahallesi'ne bağlı Cevdet Akçay Sokak'ta bulunan ve iki bina arasından asılı olan, üstünde Atatürk fotoğrafı bulunan bir Türk bayrağına cübbeli, sarıklı ve şalvarlı iki kişi saldırıda bulundu. İki kişinin yaptığı saldırı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Son zamanlarda art arda yaşanan ve giderek artan olaylara eklenen bu yeni olay ile birlikte vatandaşlar sosyal medya platformları üzerinde sert tepkiler gösterdi. Trabzon Kemerkaya'da yaşanan olayın sosyal medya platformlarında yayılmasının ardından polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı. Olayda ismi geçen V. E. ile yanındaki kişi A. S. hızlıca gözaltına alınarak sorgulama işlemleri için emniyete götürüldü.

ataturk-lu-turk-bayragina-saldiri-3-gursesgzt.jpg

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama

Olayın sosyal medya platformlarında yayılmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından bir yazılı açıklama paylaştı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; "Atatürk'lü Türk bayrağına saldırı konusuyla ilgili adli makamlardan alınan talimata istinaden yapılan çalışmalarda, Türk bayrağına zarar veren V.E. ile yanındakinin A.S. olduğu tespit edilmiştir. Şahıslar ekiplerimizin çalışmaları sonucu yakalanmıştır. Şahıslar hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama' suçlarından adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ataturk-lu-turk-bayragina-saldiri-1-gursesgzt.jpg

Vatandaşlar sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlarda iki provokatörün tutuklanması ve en ağır cezalar ile yargılanması gerektiğini belirtti.

Olayın ardından bugün bayrağın asılı olduğu dükkan sahipleri yeniden bayrağı yerine astı. İki kişinin tutukluluk haberi ve olaya ilişkin gelişmeler bekleniyor. Yaşanan gelişmeler en hızlı ve en son haber olarak Gürses Gazetesi'nde paylaşılacak.