Bulgar turistlerden Edirne'ye baskın! Yetkili isim açıkladı: “Ne bulurlar ise alıyorlar!”

Bulgar turistlerden Edirne'ye baskın! Yetkili isim açıkladı: “Ne bulurlar ise alıyorlar!”

Kur farkından ötürü alışverişlerini Edirne’den yapmaya başlamış olan Bulgar vatandaşlar, şehre bu kez de yılbaşı ihtiyaçları için akın etti. İşte yetkiliden Bulgar turist açıklaması…

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde yükselişe geçen döviz kuru, beraberinde diğer döviz kurlarının da hareketlenmesine ve tarihi seviyelere ulaşmasına sebep olmuştu. Merkez Bankası tarafından verilmiş olan tüm faiz indirimi kararlarına rağmen düşüşe geçmeyen aksine yükselen grafiklerini sürdürmeye devam eden döviz kurları, aralık ayının ortası itibari ile rekor seviyelere ulaştı. Bu durum Türk Lirası’nın giderek daha fazla değer kaybı yaşamasına sebep olurken vatandaşların da temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamalarına yol açtı.

Türk halkı adına oldukça olumsuz olarak değerlendirilen bu ekonomik gelişmeler, geçimlerini döviz kurları ile sağlayan vatandaşların işlerine geldi. Özellikle Edirne ile sınırı bulunan Bulgar vatandaşlar, Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında değer kaybı yaşamasını fırsat bilerek en basit alışverişleri için dahi şehri tercih etmeye başladı. Bu durum ülkeye döviz girişi açısından önemli bir yere sahip olsa da Türkiye’nin Bulgar vatandaşlar tarafından “ucuz pazar yeri” olarak değerlendirilmesi toplumun bir kesimin tepkileri ile karşılaştı.

Uzun süredir Edirne esnafından alışveriş yapan Bulgarlar bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getirirlerken yılbaşı vesilesi ile Edirne’ye tekrar turist akını başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, önemli bilgiler verdi.

YETKİLİDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

bulgar-turistlerden-edirneye-baskin-yetkili-isim-acikladi-ne-bulurlar-ise-aliyorlar.png

Yılbaşı alışverişi için Edirne’yi tercih eden Bulgar vatandaşlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, şu ifadeleri kullandı: “Bulgar vatandaşlar esnaftan ziyade yüklü alışverişleri alışveriş merkezlerinden yapıyorlar. Ne bulurlarsa alıyorlar. Tatlı ürünleri, giyim eşyaları her şeyi alıyorlar. Bu durumun kent ekonomisine çok büyük bir katkısı var. Yalnızca kent değil, ülke ekonomisine de büyük katkısı var. Bizim bunu sürdürülebilir yapabilmemiz önemli.”

ESNAFLARA ZAM UYARISI!

Bulgar turistlerin esnaf tarafından uygulanan fahiş fiyat artışlarından şikayetçi olduklarını belirten Cingöz, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Her sene yılbaşı geldi zaman turistlerin sayıları artıyor. Ancak bu durum yalnızca yılbaşı ile ilgili değil. Son dönemlerde Bulgaristan’dan gelenlerin sayısı oldukça fazla. Sınırdan girip başka yerlere gidenler de var. Demek ki Edirne’den memnuniyetsizlikleri var. Fiyatlar konusunda şikayetler var. Bunları yapmasınlar. Tavsiyem, gelen turistleri iyi karşılasınlar. ‘Nasıl olsa satılıyor’ düşüncesi ile zam yapmamalarını istirham ediyorum.”