Bulgar turistler Edirne'ye akın etti! Esnaflar, resmen bayram etti!

Bulgar turistler Edirne'ye akın etti! Esnaflar, resmen bayram etti!

Yılbaşı öncesinde komşusu olan Edirne’ye akın eden Bulgar turistler, yaptıkları harcamalar ile Edirneli esnafların yüzlerini güldürdü. İşte Bulgar turistlerin Edirne ziyaretlerine ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde döviz kurlarında gözlenen ani ataklar, Türk Lirası’nın bir hayli değer kaybı yaşamasına sebep oldu. Eylül ayının başı itibari ile gözlenen yukarı yönlü hareketlere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından verilen faiz indirimi kararları ile müdahale edilmeye çalışılmış olsa da dolar ve euro kurları başta olmak üzere tüm döviz kurları aralık ayının ortasında rekor seviyelere ulaştı.

Türk Lirası’nın kısa bir süre içerisinde yüksek oranlarda değer kaybı yaşaması, vatandaşların alım güçlerini düşürdü. Türk vatandaşlarının aleyhine olan bu durum, yabancı turistlerin lehine olarak sonuçlandı. Türk Lirası’nın değer kaybı yaşaması ile birlikte ülkemize akın eden yabancı turistler, esnafların yüzlerini bir nebzede olsa güldürmeyi başardı.

Aralık ayının ortasında açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı kapsamında kurların tek gecede sert bir şekilde gerilmeleri sağlanmış olsa da 2022 yılına girilmesi ile birlikte piyasalarda hareketlilik tekrar başladı. Bu durum Türk vatandaşlarını sıkıntıya sokarken özellikle Edirne’den gelen Bulgar turist haberleri gündeme bomba gibi düştü.

Bir süredir sınır kapısından geçiş yaparak alışverişlerini Edirne’de yapan Bulgar vatandaşlar, yılbaşı öncesinde de Edirne’ye akın etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne esnafı, bu durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE OTOBÜSLER İLE GELİYORLAR!

bulgar-turistler-edirneye-akin-etti-esnaflar-resmen-bayram-etti-2.jpg

Bir süredir Edirne’den alışveriş yapan Bulgar turistler, yılbaşı öncesinde de Edirne’ye akın etti. Alınan bilgilere göre sabahın erken saatlerinde hem kendi araçları ile hem de tur otobüsleri ile Edirne’ye gelen Bulgar turistler, kışlık ihtiyaçlarını Edirne esnafı aracılığı ile karşıladı.

ESNAFTAN AÇIKLAMA!

Edirne’de esnaflık yapan isimlerden birisi olan Mustafa Ay, Bulgar vatandaşların Edirne’ye akın ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bulgar turistlerin Edirne’ye gelmelerinden ötürü çok mutluyuz. Deterjan, çerez, elbise başta olmak üzere her türlü ürünü alıyorlar. Elbette ki biz de bu durumdan oldukça faydalanıyoruz.”