Bugün Neler Oldu! Günün Öne Çıkanları! Türkiye'yi ilgilendiren gelişmeler nelerdir?

Bugün Neler Oldu! Günün Öne Çıkanları! Türkiye'yi ilgilendiren gelişmeler nelerdir?

Bugüne dair öne çıkan haberler nelerdir? Günün şaşırtıcı öne çıkanları. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Bugüne dair öne çıkan haberler nelerdir, Günün şaşırtıcı öne çıkanları bizleri ne gibi etkiliyor. Türkiye'de ve Bölgesel alanda gelişen gündemi sıkı şekilde ilgilendiren yüksek yoğunluklu haberler,

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias: Dedeağaç'taki Amerikan varlığından memnunuz. Hatta anlaşmayı 10 yıl daha uzatmayı düşünüyoruz. Amerika'nın bölgenin etkinliğini fark ederek bizler (Yunanistan) ile Dedeağaç'ta askeri üs kurması bizleri memnun etmektedir. Dedeağaç'ın bulunduğu jeopolitik potansiyeli ve burada etkinlik gösteren varlıkların Balkanlar, Ege Denizi ve Yakındoğu'ya hakimiyeti daha kolay olabilir erişebilirlik kapasitesi artabilmektedir.

Joe Biden'ın Türkiye'ye karşı alınan karar için Kongre'den onay verilmesini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri Yasama organı Kongre Türkiye'ye F-16 için kullanılan füzeler, radar sistemleri ve elektronik cihazlar gibi teknik ekipmanların Türkiye'ye satışını durdurmuş ambargo uygulamıştı. Bu karar sonrası Milli Savunma Bakanlığı ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortak açıklaması ile ihtiyaç duyulan ekipmanları ortak çalışma ile milli üretimin gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Rusya'dan alınan S-400 Savunma Sistemleri sonrası Kongre Türkiye karşıtı silah ticareti kararlarını askıya almış ya da direk ambargo uygulamıştı. Joe Biden ise bugün Kongre'ye Türkiye'ye F-16 ekipmanlarında uygulanan ambargonun kalkması satışların onayının verilmesini istedi.

Twitter'ı 44 Milyar $ fiyata satın alan Elon Musk bugün sosyal medya hesabından yapmış olduğu resmi açıklama ile, Donald Trump'a eski Twitter yöneticileri tarafından uygulanan yasak hakkında açıklama yaptı. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Donald Trump'a uygulanan Twitter kullanma yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Borrell'in Türkiye kararı çok konuşuldu.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell yaptığı resmi açıklaması ile Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna savaşında arabulucuk sürecini hakkında değerlendirme yaptı. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta Türkiye'nin çabalarını tebrik eden ve bu süreçte Küresel ve Bölgesel güçlere göre daha etkili olduğunu belirtirken bu süreçte Türkiye'nin oldukça iyi bir iş çıkardığını ifade etti.

ABD Yasama Organı Temsilciler Meclisi 40 Milyar $ yardım paketini onayladı.

Temsilciler Meclisi'nde oy çokluğu ile alınan karar ile Ukrayna'nın savaş sonrası onarımı ve hasarların giderilmesi için yardım paketi kararına onay verdi. Yardım fonunun büyük kısmı Ukrayna'ya ayrılacağı açıklandı. Senato'nun onayı ve sonrasında Joe Biden'ın imzasıyla birlikte yardım paketi yürürlüğe girecek. İlerleyen zamanlarda karar hakkında detaylı açıklamalar gelecek. ABD'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı rol ve beklentilerin altında kalması birçok Küresel ve Bölgesel güçler tarafından eleştirilere tutuldu. ABD'nin Dünya'da uluslararası barış ve güvenliği sağlayacak yegane statü ve güç olduğu aşikar durumdayken Rusya'nın Ukrayna'da sivillere ve yaşam alanlarına saldırmasında çaba sarf etmemesi büyük eleştirilere sebep oldu.

Türkiye'ye Resmi Ziyarette Bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev tarafından rahatlatıcı açıklamalar gelmişti.

Tokayev, Kazakistan'ın sahip olduğu zengin enerji kaynaklarını Avrupa'ya taşınmasında güvenilecek en iyi ülkenin Türkiye ifadeleri beklenmedik cevap olması herkesi şaşırtmıştı. Tokayev'in ifadeleri, Kazakistan'a Türkiye tarafından tarih boyunca hiçbir zaman zarar gelmediğini her zaman en çaresiz olduğumuz an da yardım elini uzatarak onlardan (Türkiye) iyilik görmüşüzdür. Aramızda sağlanan ilişki geçmişe göre şimdi daha iyi temellere dayandırılarak gelecekte de böyle olmaya devam edecektir.