Bu tuzağa dikkat edin, araç kiralayanlar dikkat: “Senet yüzünden icralık oldular”

Bu tuzağa dikkat edin, araç kiralayanlar dikkat: “Senet yüzünden icralık oldular”

Araç kiralayan binlerce kişi, senet tuzağına düştü. Araç kiralayanlar dikkat! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Denizli'de yaşanan olayda, pek çok kişi araç kiralarken senet tuzağına düştü! Farklı tarihlerde araç kiralayan kişiler, aynı anda tuzağa düştüklerini öğrendi. Araç kiralama firmasının, araç kiralayan müşterilerin imzalıkları senetler ile bazı bahaneler ile senetlerini geri vermediği iddia edildi. Pek çok mağdur, bu firmadan araçlarını teslim ettikten sonra senetlerini istemesine rağmen "biz onları imha ettik" çeşitli bahaneler ile ellerinin boş döndüğü ortaya çıktı.

Seneler sonra ise mağdurlar bu senetlerin firma tarafından doldurularak icraya verildiklerini ve oldukça mağdur bir duruma düştüklerini iddia etti. Bu icrayı öğrenen kişilerin ise araç kiralama firmasına ulaşmaya çalıştığını fakat, o firmanın tüm mal varlığını satarak kapattıkları öğrenildi.

Bu olayların yaşanmasının ardından mağdurlar. suç duyurusunda bulunmak için Denizli Savcılığı'na gitti. Olaydan sonra ise başkalarının da yaşamaması için uyarıda bulundular.

Araç kiralarken senet tuzağına düşen N.K. ve Ç.S. şu açıklamaları yaptı;

"Bir günlüğüne araç kiraladım. Aracın yakıtını doldurup, temizlettikten sonra hasarsız bir şekilde teslim ettim. İşletme sahibi teslim anında aracı gördü. Senedimizi istedik. Herhangi bir trafik cezasına karşı 15 gün ellerinde tutacaklarını söyledi. 15 gün sonra gittiğimizde ise senet ve sözleşmeleri imha ettiklerini ve kendilerine güvenmemizi istedi. İmha edildiğine inanarak oradan ayrıldık. Geçen hafta banka hesaplarıma bloke konuldu. Bursa'dan bir otelin haciz işlemi başlattığını gördüm. Bursa'ya hiç gitmedim. Hemen oteli aradık. Denizli'den arayan 15'inci kişi olduğumuzu, bir dolandırıcılık olayı olduğunu, kendileriyle ilgisi olmadığını söylediler. Biz de apar topar suç duyurusunda bulunduk"

"Üç yıl önce araç kiralarken sözleşmeye imza attım ama bir senet imzalamadım. Zaten senedin düzenlendiği tarih sokağa çıkma yasağına denk geliyor. Ben 3 yıl önce aracı gününde teslim ettim. Beni icraya vermişler. Senetteki imzalar bana ait değil. Bu insanlara herhangi bir borcum yok. Teslim ettiğim araçta bir kusur yok. Kusur olsa sözleşmeyi 15 gün boyunca ellerinde tutmuşlardı o sürede işlem yaparlardı. Mağdurum. Ben asgari ücretle geçinen biriyim. 37 bin liralık haciz işlemi başlatılmış. Masrafları ile birlikte 50 bin lira. Ödeyecek gücüm yok"