Bu terbiyesizlik yok artık dedirtti! Bir lise öğrencisi Atatürk portresini indirdi, diğeri tekme attı!

Bu terbiyesizlik yok artık dedirtti! Bir lise öğrencisi Atatürk portresini indirdi, diğeri tekme attı!

Dün gece yarısı saatlerinde sosyal medya platformlarına iki video düştü. Videolarda Atatürk'e yapılan saygısızlıklar dikkat çekti. Vatandaşlar tutuklanmalarını, vatandaşlıktan çıkarılmalarını istedi. Detaylar haberin devamında...

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen; Antalya Serik'te bir kaç liseli öğrencinin Kuran-ı Kerim'i havaya fırlatıp uçan tekme atması olayı ülke gündemini hararetlendirmiş, vatandaşlar Kuran-ı Kerim ile alay eden liselilerin tutuklanmasını talep etmişti. Bu saygısızlığı yapan öğrencilerle ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından gece yarısı saatlerinde iki farklı video sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Her iki videoda da Atatürk'e yoğun bir şekilde saygısızlık yapılması dikkat çekti. İki farklı lisede çekilen görüntüler bir anda gündemi alevlendirdi. Video henüz çok sayıda vatandaş tarafından erişilmiş olmasa da, videoyu izleyen vatandaşlar tepkilerini en sert şekilde dile getirdi.

İki farklı lisede yaşanan olaylarda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlıklar görenlerin ağzını açık bıraktı. Lise sınıfındaki Atatürk portrelerine yapılan saygısızca hareketlerin ardından vatandaşlar bu iki kişinin hapse atılmasını, vatandaşlıktan çıkartılmasını talep etti. Gündeme gelen görüntülerdeki davranışların ardından videoyu izlemiş olan vatandaşlar tepkilerini en sert şekilde belirtti.

Atatürk Portresini İndirdi!

Sosyal medya platformlarında yayılan görüntülerin ilkinde bir lise öğrencisinin kafasında fes ile birlikte sınıf tahtasının önüne geldiği ve duvarda asılı olan Atatürk portresini indirerek yerine Kuran-ı Kerim'i koyduğu görüntüler dikkat çekti. TikTok isimli sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerdeki lise öğrencisinin yüzü açık bir şekilde gözükse de kimliği henüz belirlenemedi. Vatandaşlar bugün gün içerisinde bu kişinin kimliğinin belirlenmesini ve hakkında işlem yapılmasını bekliyor.

ataturk-portre-kuran-gursesgzt.jpg

Atatürk Portresine Tekme Attı, TikTok'ta Paylaştı!

Gece yarısı saatlerinde gündeme bomba gibi düşen bir diğer video ise bir lise öğrencisi, başka bir öğrenciye Atatürk portresini fırlatıyor ve diğer öğrenci ise Gazi Mustafa Kemal'in portresine tekme atıyor. Videonun sonunda ise ekrana gelen Abdülhamid Han görseli dikkat çekti. Kafasında şapka olan lise öğrencisinin okulu ve kimliği henüz belirlenmiş durumda değil. Kimliğinin belirlenmesinin ardından hakkında gerekli işlemlerin yapılması beklenen lise öğrencisinin görüntüleri sosyal medyada yer buldu. Videoyu paylaşan vatandaşlar, saygısız davranışı sergileyen lise öğrencisinin bir an önce tutuklanması gerektiğini ve hakkında en ağır işlemlerin yapılması gerektiğini sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

Sana Haberim Var isimli Twitter hesabının paylaşımı şu şekilde;