Bu gece son! İçişleri Bakanlığı 3 binden fazla personel alımı yapıyor, güncelleme yayınlandı

Bu gece son! İçişleri Bakanlığı 3 binden fazla personel alımı yapıyor, güncelleme yayınlandı

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlara müjde! Toplamda 3546 personel alımı yapacak olan İçişleri Bakanlığı; alım ilanlarında güncelleme yaptı. Alımlar ile ilgili yaşanan gelişme haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar için farklı meslek grupları arasından toplamda 3546 personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmuş ve KPSS'li ve KPSS'siz olmak üzere yapılacak olan alımlar dikkat çekmişti. Vatandaşların dikkatini çeken sözleşmeli personel alım ilanları ile ilgili bir gelişme bugün yaşandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, ilgili personel alımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandığı duyuruldu. Adayları büyük ölçüde ilgilendiren açıklamanın ardından çok sayıda vatandaş alımlar ile ilgili güncellemeyi araştırmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı 3546 Personel Alımında Güncelleme

Geçtiğimiz günlerde yayımladığı alım ilanı ile toplamda 3 bin 546 kişinin İçişleri Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılacağının duyurulması ile devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşları sevindiren haber gelmişti. Bugün ise İçişleri Bakanlığı tarafından personel alımına ilişkin güncelleme geldi. İşte güncelleme duyurusu;

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere toplam 3.546 adet personel alımı yapılacağı ilan edilmiştir.

Bu kapsamda;

1) Başvuruda bulunacak adaylar; 14-16 Haziran 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla erişim sağlayarak profil bilgilerinin güncel/son halini düzenleyebilecekler ve bu bilgilerini sınav başvuru esnasında kullanabileceklerdir.

2) Başvurular ise;17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinde “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan“İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır. Adaylar, başvuru tarihleri olan17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında da profil bilgilerinin güncel/son halini düzenleyebilecek ve aynı anda sınav başvurusunu yapabileceklerdir.

3) Adaylar sınav başvurusunu tamamlamak için öncelikle profil bilgilerini düzenlemek ve 17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında da başvuru yaparak modüle kaydetmek zorundadır. Adayın profil bilgilerini düzenlemesi, başvuru yaptığı anlamına gelmez. Sadece profil bilgilerinin düzenlenmesi sınav başvurusu için hak teşkil etmez."