Brent Petrol değer kaybediyor: Akaryakıta gelen zamlar geri çekildi mi? 1 Haziran dizel, benzin fiyatları

Brent Petrol değer kaybediyor: Akaryakıta gelen zamlar geri çekildi mi? 1 Haziran dizel, benzin fiyatları

Brent petrolün gerilemesinin ardından akaryakıta gelecek olan zamların geri çekileceği konuşulmaya başlandı. Peki akaryakıt zamları geri çekilecek mi? 1 Haziran benzin fiyatları ne kadar?

Akaryakıta son zamanlarda gelen zamların ardından bugün brent petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi gündeme geldi. Bu düşüşün ardından da akaryakıta gelen zamların iptal olacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Brent petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi ile birlikte de Brent petrol hakkında merak edilenler merak edilmeye başlandı. Peki brent petrol nedir?

BRENT PETROL NEDİR?

Bir diğer adı ile tatlı petrol olan Brent Petrol, Kuzey Denizi'nde çıkarılmaktadır. Brent Petrole "Tatlı petrol" denilmesinin ise bir nedeni vardır. Nedeni ise; Brent Petrol'de bulunan kükürt oranının az olmasıdır. Bu nedenle de Brent Petrol, hafif yani tatlı kabul edilmektedir. Bu petrol dünya piyasasına yön vermektedir. Bunun nedeni ise Brent Petrol'ün uluslararası ticareti yapılabilmektedir. Fiyatlandırma olarak da dünya genelinde tercih edilerek dünyaya adeta yön vermektedir.

BRENT PETROL DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Bugün gelen haber ile birlikte Brent Petrol'ün 116 dolar seviyelerine gerilediği öğrenildi. Bu gerilemenin ardından bugün itibariyle gelmesi beklenen zammın geri çekilip çekilmeyeceği merak konusu iken henüz kararın kesinleşmediği öğrenildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI!

Brent petrol fiyatları ve ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle ortaya çıkan zam haberlerinin ardından gelecek olan zamların iptal edilmesi gündeme gelmişti. Bugün açıklanan zam haberleri ile birlikte benzine 1 lira 10 kuruş, motorine ise 1 lira 14 kuruş zam gelmesi bekleniyordu. Bu zamların gelip gelmeyeceği merak konusu iken güncel akaryakıt fiyatları da merak konusu haline geldi. Zamlar henüz uygulanmadığı gibi bu düşüşün ardından gelecek olan zamların geri çekilip çekilmeyeceği merak konusu olarak kaldı. Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde;

1 HAZİRAN GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Akaryakıt Fiyatları

  • İstanbul Avrupa Yakası benzin litre fiyatı - 25.01 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası benzin litre fiyatı - 25.02 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin litre fiyatı - 24.45 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin litre fiyatı - 24.47 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

  • İzmir benzin litre fiyatı - 25.12 TL
  • İzmir motorin litre fiyatı - 24.56 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

  • Ankara benzin litre fiyatı - 25.12 TL
  • Ankara motorin litre fiyatı - 24.56 TL