Bilim insanlarından ilginç araştırma! 40'lı yaşlarda çekilen kronik ağrılar, işsizlik oranını arttırıyor!

Bilim insanlarından ilginç araştırma! 40'lı yaşlarda çekilen kronik ağrılar, işsizlik oranını arttırıyor!

Kronik ağrılara ilişkin çalışma yürüten bilim insanları, elde ettikleri sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Çalışmanın sonuçları, bir hayli şaşkınlık yarattı. İşte bilimsel çalışmanın ayrıntıları…

Gündelik hayatın giderek ağırlaşan ekonomik şartları, yalnızca ülkemizde değil diğer dünya ülkelerinde de etkilerini hissetmeye başladı. Rusya- Ukrayna savaşının devam ediyor olması, koronavirüs salgının halen vaka sayıları üzerinde etkili olması ve daha pek çok olumsuz gelişme, geçim derdinde olan vatandaşların daha da stresli bir yaşantıya sahip olmalarına sebep oldu. Bu durum bütçede olan deliklerin genişlemesine sebep olurken bazı sağlık problemlerinin de doğrudan veya dolaylı olarak ortaya çıkmasına yol açtı.

2 yılı aşkın süredir hayatımızda olan ve etkileri azalmış olsa da halen varlığını korumaya devam eden koronavirüs salgının kış aylarında daha da sıklık ile görüleceğini iddia eden bilim insanları, bazı semptomlara sahip olan bireylerin koronavirüse yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ifade etti. Yürütülen yeni çalışmanın sonuçlarını yayınlayan ve bu sayede de vatandaşları bilgilendiren bilim insanları, elde ettikleri veriler ile herkesi şaşırtmayı başardı.

40 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER DİKKAT!

bilim-insanlarindan-ilginc-arastirma-40li-yaslarda-cekilen-kronik-agrilar-issizlik-oranini-2.jpg

Her yeni günde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bilimsel çalışmaların sonuçları paylaşılırken geçtiğimiz günlerde İngiltere’de yürütülmüş olan bir çalışmanın ilginç sonuçları da kamuoyuna duyuruldu. İngiliz bilim insanları tarafından yürütülmüş olan çalışmaya göre 40 yaş üstü bireylerin bir çoğunda kronik ağrılar olduğu ve bu ağrıların tahmin edilemez sonuçlara sebep olabileceği bilgisi kaydedildi.

University College London tarafından yürütülen araştırmada, 40 yaş üstü bireylerin karşı karşıya kaldıkları kronik ağrıların, mutsuz olma, depresyon halini arttırma ve yaş ilerledikçe işsiz kalma oranlarını arttırdığı bilgilerine ulaşıldı. Ayrıca çalışmada 44 yaşında iken çekilen kronik ağrıların 51 yaşına gelindiğinde arttığı ve yaş arttıkça koronavirüse yakalanma olasılığı üzerinde de olumsuz etkiye sahip olduğu bildirildi.

DEPRESYON BELİRTİLERİ AÇIKLANDI!

Kronik ağrıların depresyona sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar, depresyon belirtilerini şu şekilde sıraladı:

  • Huzursuz hissetme
  • İntihar eğilimi
  • Değersiz hissetme
  • Suçluluk psikolojisi
  • Uykuyu zor dalma veya sık uyanma
  • Aşırı yemek yeme veya hiç yiyememe
  • Üzgün ve mutsuz hissetme
  • Yorgunluk hissi
  • Baş/ sırt ağrıları
  • Tekrarlanan düşünceler