Bilal Erdoğan’dan Türkiye ve Almanya Ekonomisi Karşılaştırması

Bilal Erdoğan’dan Türkiye ve Almanya Ekonomisi Karşılaştırması

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Almanya’da çalışan birinin aylık aldığı ücret ile Türkiye’de yaşayan birinin aylık ücreti arasında kıyaslama yaparak Türkiye’de yüksek miktarda yaşayanların daha iyi hayat sürdüğünü söyledi. Detaylar gursesgazetesi.com’da...

Bilal Erdoğan, ‘‘Siyaset, bir ülkenin önünün açılması demek. Gençler bu anlamda çok şanslı. Gençler yurt dışına gitmek görmek, gezmek ve işe girmek istiyorlar. Bir genç bana geçen gün dedi ki ‘gönderin gitsin görsünler, öyle geri gelsinler.’ Sanıyor musunuz ki Almanya’da 3 bin Euro kazanan biri burada 50 bin lirayla yaşayan gibi yaşıyor mu? Burada 50 bin lira olan geliri zengin. Ama orada 3 bin euro alan kişi zorla geçiniyor belki de.’’ açıklaması yaptıktan sonra sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Halk tarafından açıklama sonrası sosyal medyada büyük tepki uyandırdı. Batı ekonomisi ile Türkiye’nin ekonomisi arasındaki farkın birimler üzerinden ve satın alma koşulları ile karşılaştırılması gerekildiğini, vatandaşlar Türkiye’de siyasetçilerden başka hiç kimse 50 bin lira maaş kazanmıyor söylemleri Bilal Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterildi.

Türkiye’deki ekonomik krizin bir fırsat olduğunu dile getiren Erdoğan, ‘’Türkiye olarak güçlenerek çıkabiliriz. Nedir? Başımızdaki iktidarın bunları çözebilecek, geçmişte de çözmüş olması. Güçlü bir lider olması, kriz döneminde başarmış bir liderimiz olması. Bu olsaydı bizim de boştu zaten. Allah’ın izniyle Tayyip Erdoğan kimsenin açta açıkta kalmasına müsaade edecek bir lider değil.’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tavsiyeler veren Erdoğan, ‘’Bir gencimiz gitsin, Amerika’da tam burs kazanacak şekilde başarı yaptın, gelsin ülkesine hizmet etsin Selçuk Bayraktar’lar gibi, ülkemize hizmet etsin. Sosyal bilimlerde ciddi bir literatürümüz var aslında. Osmanlı döneminden bugüne çevrilmeyen halen okunmayanlar var. Osmanlı bu Batılılaşmayı nasıl yaşamadı? O gün ki şartları bizim bilmemiz var. Gençlerimiz iddia sahibi Türkiye’yi tercih ediyor.’’ ifadeleri ile Türkiye’de bulunan güzellikleri ve ifade edilemeyen değerli bilgi ve birikimleri yurt dışı eğitimi tamamlayıp ülkesine dönerek bu yön de hizmet vermesi gerektiğini dilen getiren Bilal Erdoğan Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu dile getiren açıklamalar yaptı.'' dedi.