Beşar Esad, Türkiye'yi tehdit etti! Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği operasyona askeri karşılık vereceğini belirtti!

Beşar Esad, Türkiye'yi tehdit etti! Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği operasyona askeri karşılık vereceğini belirtti!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği askeri operasyona karşı çıktı. Türkiye eğer böyle bir operasyon gerçekleştirirse tavrımız net direk karşılık vereceğiz topraklarımıza kimse giremez dedi. Haberin ayrıntıları..

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Suriye kuzeyine düzenleyeceği askeri operasyona karşı çıktı. Türkiye eğer böyle bir operasyon gerçekleştirirse tavrımız net direk karşılık vereceğiz topraklarımıza kimse giremez dedi. Esad Türkiye'nin Suriye'ye yakın zamanda düzenleyeceği askeri operasyona tepki gösterdi. Esad açıklamalarında, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine kimse karışamaz. Suriye'de Türkiye'ye tehdit olabilecek herhangi bir unsur bulunmuyor. Bizim topraklarımıza bizden izinsiz kimse giremez. Türkiye'nin hukuk dışı gerçekleştirdiği askeri operasyonları bize zarar veriyor. Savaş çıkmasını istemiyoruz eğer kuzey bölgemize herhangi bir askeri operasyon düzenlenirse askeri yanıt vermekten kesinlikle kaçınmayacağız. Sonucu ne olursa olsun istikrarlı ve kalkınma hedefli Suriye yapısını bozmaya çalışanlara karşı topraklarımızı ve halkımızı koruyacağız. Yıllardır ülkemizde süren iç çatışmanın sebebi olarak beni görüyorlar. Kesinlikle kabul etmiyorum. Ülkemde beni devirmek isteyen darbe yapma amaçlı uzun süreli protestolar sonunda ayaklanmaya döndüğünde kimse bizlere yardım etmedi. Karşımızda silahlanmış halk vardı. Devletin askerine silah çeken ve kamu kurumlarını yıkmaya çalışan eylemcilere gereken cezayı vermemiz bize pahalıya mal oldu. Topraklarımızın kuzey bölgesinde çatışmalar 11 yıldır devam ediyor. Diğer kalan bölgelerde hayat devam ederken, hiçbir sorun veya çatışma unsurlarını barındıran olay yok ifadelerini kullandı.

Esad, 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma planlarıyla ilgili ne yapmaya düşündüğü' sorusuna, verdiği cevapta, ''İşgal varsa il etapta halk direnişiyle karşılaşır. Tabii ki Suriye ordusu ülkenin her bölgesinde konuşlu değil. Ama konuşlu bölgelerde ve koşulların doğrudan askeri karşılaşmaya izin verdiği durumlarda çekinmeyiz. 2.5 yıl önce Suriye ve Türk orduları karşı karşıya gelmiş ve Suriye ordusu bazı Türk hedeflerini tahrip etmişti. Askeri kapasite elverdiği sürece bu yeniden gerçekleşecektir. Türkler ve kürtler tarafından işgal edilen her toprağımız zamanı geldiğinde kesinlikle geri alınacaktır. Askeri ve siyasi planlarımızı yavaş yavaş devreye sokmaya hazırlanıyoruz. Bizimde kendimize göre hedeflerimiz var dedi.