Benzine Bir Zam Daha! Geçen Sene Bugün 7 TL Olan Benzinin Litresi 23 TL Sınırına Dayandı! Şehir Şehir Benzin Fiyatları 17 Mayıs

Benzine Bir Zam Daha! Geçen Sene Bugün 7 TL Olan Benzinin Litresi 23 TL Sınırına Dayandı! Şehir Şehir Benzin Fiyatları 17 Mayıs

Brent petrolün değer kazanması, akaryakıt ürünlerine arka arkaya zam yapılmasına sebep oldu. Son olarak dün gece gelen zamdan sonra benzinin litre fiyatı 23 TL seviyesine kadar dayandı. İşte güncel benzin fiyatlarına ilişkin ayrıntılar…

Ocak ayına girilmesi ile birlikte zamlanan sonrasında da Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile arka arkaya zamlar almaya devam eden akaryakıt ürünlerine ilişkin bir zam açıklaması daha geldi.

Benzin Zamları Bitmiyor!

Şubat ayının sonu itibari ile resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, brent petrolün yıllardır 100 doların altında olan değerini hızlı bir şekilde yükseltti. Savaşın ilk günlerinde 130 dolarlık seviyeye kadar yükselen bugün ise 114 dolar seviyesinden işlem gören brent petrol, ülke sınırlarımız içerisinde satışa sunulan akaryakıt ürünlerine de arka arkaya zamların yansımasına sebep oldu.

Bugün itibari ile yapılan resmi açıklamalara göre bir yıl içerisinde benzine yapılan zam oranının yüzde 217 olduğu bilgisi kaydedildi. Geçtiğimiz sene bugün litresi 7,95 TL seviyesinden satışa sunulan benzin, dün akşam itibari ile bir zam daha aldı.

Resmi kurumlar tarafından duyurulan ve pompaya yansıyacağı açıklanan son benzin zammı, 1 TL 70 kuruş olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Güncel Benzin Fiyatları 17 Mayıs

2022/04/11/12-nisan-akaryakit-fiyat-gursesgzt.png

Dün gece itibari ile gelen 1 TL 70 kuruşluk zam sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir’de satışa sunulan benzinin litre fiyatları şu şekilde açıklandı:

  • İstanbul Anadolu: 22,84 TL
  • İstanbul Avrupa: 22,83 TL
  • Ankara: 22,94 TL
  • İzmir: 22,95 TL

Güncel Motorin Fiyatları 17 Mayıs

Bu yıla girilmesi ile birlikte brent petrole bağlı olarak zamlanan akaryakıt ürünlerinden birisi de motorin oldu. Yapılan resmi çalışmalar sonucunda açıklanan verilere göre motorine bir yıl içerisinde yapılan zam oranı yüzde 221 olarak kaydedildi. Son olarak geçtiğimiz hafta zam alan motorin, bugün itibari ile İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde şu fiyatlardan işlem görüyor:

  • İstanbul Anadolu: 22,09 TL
  • İstanbul Avrupa: 22,07 TL
  • Ankara: 22,17 TL
  • İzmir: 22,18 TL