Benzin alabilen gaza basacak! Hız sınırı uygulamasında yeni dönem

Benzin alabilen gaza basacak! Hız sınırı uygulamasında yeni dönem

1 Temmuz itibariyle geçerli olacak olan hız sınırı uygulaması ile otoyollarda yeni döneme geçilecek. Bakan Soylu'nun imzasını taşıyan yeni kararla birlikte otobanlarda geçerli olan hız sınırı artırılacak. Satır başları gursesgazetesi.com'da...

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından otomobiller için düzenleme çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Son olarak bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasını taşıyan yeni uygulama vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar, otoyollardaki hız sınırı uygulamalarında yapılan artış ile ilgili detayları gerek arama motorlarında, gerekse sosyal medya platformlarında sıkça arattı. Habere ilişkin detaylar ve satır başları ise haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Otobanlarda yen hız sınırı düzenlemesi ile birlikte belli başlı değişikliklere gidildi. Otoyollarda, otomobiller için geçerli olan hız sınırları ile ilgili yapılan çalışma ise dikkat çekti. Bakan Soylu'nun imzasını taşıyan yeni uygulamada hız sınırları saatte 140 kilometre hıza kadar çıkartıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasını taşıyan belge 81 ilin valiliklerine gönderilerek otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yeni düzenlemeye dair bilgilendirme yapıldı. Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlığında yer alan 50. maddesinde yer alan "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir." hükmü anımsatıldı.

Yeni uygulama için çalışma yapılmasına ilişkin belgede yol standartlarının dikkate alınarak işbu mevzuat sınırları içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın görüşü ile hali hazırda yürürlükte olan hız sınırlarının karayollarına uygun şartlar altında saatte 20 km hıza kadar artırılmasına karar verildi.

Edirne- İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul- Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde- Mersin- Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus- Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme- İzmir- Aydın (Çeşme- İzmir kesimi ile İzmir- Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/ saat olan hız sınırı 10 km/ saat artırılarak 130 km/ saat,

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya- Kurtköy- Odayeri- Kınalı bölümü, Malkara- Çanakkale, Gebze- İzmir /Menemen- Çandarlı, Ankara- Niğde otoyollarında ise 120 km/ saat olan hız sınırı 20 km/ saat artırılarak 140 km/ saate çıkarılacak.

Karara Vatandaşlardan Tepki

Kararın sosyal medya platformlarında yayılmasının ardından vatandaşların bir kısmı son dönemde akaryakıta gelen zamları belirterek araçlarına yakıt almakta zorlandıklarını, bu nedenle de hız sınırı artırımının önemli olmadığını dile getirdi.