Bayramda Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak? Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

Bayramda Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak? Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

Ramazan bayramına günler kala vatandaşlar yaşadıkları bölgenin hava durumunun nasıl olacağını merak etmeye başladı. Ülke genelinde hava durumu nasıl olacak?

Vatandaşlar Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte yeni planlar yapmaya başlarken, hava durumunu da dikkate almaya başladı. Ülke genelinde şiddetli yağışların hangi bölgelerde olacağı merak ediliyor.

Meteoroloji tarafından açıklanan bilgilere göre ülke genelinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanması beklenirken havanın mevsim normallerinde geçmesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre bazı bölgelerde hala toz taşınımı devam ediyor. Bununla birlikte vatandaşların sağanak yağış yaşanacak bölgelerde gerekli tedbirleri alması ve sel, su baskını gibi durumlardan korunması için gerekli uyarılar yapıldı.

Bayram Boyunca Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre sağanak yağışların genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde yaşanması bekleniyor. Pazartesi günü ise Ege ve Batı Akdeniz’de, Cumartesi ve Pazar günleri Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram öncesinde yayınladığı raporla birlikte arife gününde "Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı rapora göre bayramın birinci günü yani 2 Mayıs 2022'de Marmara’nın güneyi ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlar için yapılan bayramın ikinci gününe ilişkin raporda, Ege ve Akdeniz haricinde ülke genelinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtilmekte. Yapılacak faaliyetlerin bu durum göz önüne alınarak yapılması gerekmekte.

4 Mayıs Çarşamba gününde ise İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Bayramda ülke genelinde yağış beklenirken yapılacak tatil ve gezi planlarında bu uyarıların dikkate alınması gerekmektedir.