Bayramda EFT Yapılır Mı? Havale/EFT Ramazan Bayramı'nda Para Gönderilir Mi?

Bayramda EFT Yapılır Mı? Havale/EFT Ramazan Bayramı'nda Para Gönderilir Mi?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmışken vatandaşlar bayrama ilişkin pek çok hususu merak ediyor. Bu hususlardan biri de; bayramda EFT yapılıp yapılamayacağı konusu. Son günlerde vatandaşlar sıkça bayramda EFT yapılıp yapılamayacağını araştırıyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmışken vatandaşların aklında bayrama ilişkin pek çok soru işareti bulunuyor. İnternet ortamında ve sosyal medya platformlarında gündeme gelen pek çok iddia ise vatandaşların sorularının bazılarına cevap olurken, bazıları ise vatandaşların soru işaretlerine bir yenisini ekliyor. Vatandaşların Ramazan Bayramı'na ilişkin merak ederek internette sıkça arama yaptığı bir diğer konu ise, bayram tatili süresince farklı bankalar arası transfer (EFT) yapılıp yapılamayacağı konusu oldu.

Ramazan Bayramı'nın resmi tatil olması sebebiyle bu yıl bankalar 2- 3- 4 Mayıs tarihleri arasında müşterilerine hizmet veremeyecek. Fiziksel banka şubelerinin hizmetlerini askıya aldığı bayram tatili süresince mobil bankacılık ve internet bankacılığı uygulamaları vatandaşların bankacılık işlemlerini yapmalarına olanak sağlayacak. Ancak, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kullanan vatandaşlar tüm işlemleri gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini araştırıyor. Peki; Ramazan Bayramı'nda EFT işlemi gerçekleştirilebilecek mi? Vatandaşlar EFT işlemlerini ne zaman yapabilecek?

Ramazan Bayramı'nda EFT Yapılabilecek Mi?

Ramazan Bayramı'nın resmi dini tatil olması sebebiyle 2 Mayıs ila 4 Mayıs arasında devlet kurumları, resmi kurum ve kuruluşlar ve pek çok işletme, hizmet vermeyecek. Bankaların kapalı olması sebebiyle vatandaşlar bankacılık işlemlerini internet bankacılığı ya da mobil bankacılık aracılığıyla gerçekleştirecek. Bankaların müşterileri olan vatandaşlar, bayram kaynaklı resmi tatil süresince havale işlemlerini ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile gerçekleştirebilecek. Ancak başka bankalar arası transfer (EFT) yapmak isteyen vatandaşlar işlemlerini bayram tatili süresince gerçekleştiremeyecek.

EFT işlemi yaparak başka bankalardaki hesaplara para göndermek isteyen vatandaşların yaptığı bir diğer arama ise, para gönderme işleminin ne zaman tekrar yapılabileceği oldu.

EFT İşlemleri Ne Zaman Tekrar Yapılabilecek?

Bankaların Ramazan Bayramı süresince açılmaması nedeniyle vatandaşlar EFT işlemlerini ancak Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirebilecek. EFT işlemi ile başka bankalara para transferi yapmak isteyen vatandaşlar resmi bayram tatilinden sonraki ilk iş günü olan 5 Mayıs Perşembe günü işlemlerini gerçekleştirebilecek.