Bayramda Cezaevi Görüşü Var Mı? Bayramda Cezaevi Görüş İzni Olacak Mı?

Bayramda Cezaevi Görüşü Var Mı? Bayramda Cezaevi Görüş İzni Olacak Mı?

Uzun süredir görüş izni olmayan cezaevlerinde bu bayramda görüş iznin olup olmadığı da merak konusu haline geldi. Peki bayramda cezaevi görüşü var mı?

Pandemi başladığı dönemden bu yana cezaevi görüşlerde kısıtlama getirilmişti. Uzun süre görüş yapılamaması ile birlikte cezaevinde yakını bulunan kişiler bu bayramda görüşün olup olmayacağını oldukça merak etti. Peki bu bayram cezaevi görüş izni verilecek mi?

Covid-19 nedeniyle pek çok faaliyetin durdurulması ile birlikte cezaevi görüşleri de ertelenmişti. Bunun üzerine bayramın yaklaşması ile birlikte ve kısıtlamaların artık neredeyse kalkması ile birlikte cezaevlerinde görüşe izin verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Bunun üzerine hem cezaevlerinde bulunan vatandaşlar hem de cezaevinde yakını bulunan kişiler bir açıklama bekledi. Ve o beklenen açıklama geldi! İşte detaylar...

Bayramda Cezaevi Görüşü Olacak Mı?

Bu sene uzun süredir yapılamayan görüşlerin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Bunun üzerine beklenen açıklama geldi. Uzun süredir verilmesi gereken izinlerin bu bayramda verileceği açıklandı. Fakat bu izinlerin belirli şartları ve kuralları olduğu da açıklandı. Peki hangi mahkumlar bayramda görüş izninde faydalanabilir?

Açık Görüşten Kimler Faydalanabilir?

Yayınlanan genelgeye göre bu bayramda mahkumlar ile görüş izni yapılabileceği açıklandı. Fakat görüş izninden faydalanabilecek olan kişiler için belli başlı şartların bulunduğu da söylendi. Cezaevi açık görüşten faydalanamayacak olan kişiler başlıca şu şekilde oldu:

  • Ziyaretçi kabulünden yoksun olan kişiler
  • Hücrede bulunan kişiler
  • Disiplin cezası alan kişiler
  • Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin görüşmeden faydalanamayacağı açıklandı.

Bunun yanı sıra görüşme sırasında da belli başlı kurallar konuldu. Bu kurallar ise şu şekilde sıralandı:

  • Covid-19 testi negatif çıkan kişiler görüşmeye katılabilir.
  • Her görüşmeden sonra 15 dakika görüş alanı havalandırılacak.
  • Görüşme sırasında temas edilen tüm eşyalar hijyenik bir şekilde temizlenecek.
  • Her alanda mutlaka dezenfektan bulunacak şeklindeydi.

Son olarak da mahkumlar ile yakınlarının hangi saatler arasında görüşebileceği de açıklandı. Belirli saatler içerisinde görüş izni olan kişilerin kişisel olarak sürelerinin de bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklama sonucunda 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak olan görüşmede mahkum ve yakınları için de belirli bir zaman dilimi belirlendi. Yapılan açıklamaya göre en az yarım saat en fazla bir buçuk saat görüş izni verildiği öğrenildi. Çocuğu olan mahkumlar ise bu süre üç saate çıkarıldı.