Bayram Trafiğinde Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Emniyet Genel Müdürü Aktaş Tarafından Açıklandı

Bayram Trafiğinde Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Emniyet Genel Müdürü Aktaş Tarafından Açıklandı

Ramazan bayramı öncesinde memleketine ve tatile gitmek isteyen vatandaşlar yollara akın etmeye başladı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş uyarılarda bulundu.

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatile ve memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı. Milyonlarca kişi büyük şehirlerden tatil bölgelerine geçiş yaparken dikkat edilmesi gerekilen hususları Emniyet Genel Müdürü Aktaş aktardı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş 43 şehrin geçiş noktası Kırıkkale'de trafik denetimlerine katıldı. Aktaş katıldığı denetimlerde sürücüleri telefon, emniyet kemeri ve aşırı hız konusunda uyararak dikkatli bir sürüş gerçekleştirmeleri için uyardı. Ramazan bayramı öncesinde yaşanılacak kötü durumların önüne geçebilmek için vatandaşların dikkatli şekilde sürüş yapmaları için çalışmalar devam ediyor.

Bayramda yapılacak gezi ve faaliyetlerde sürücülerin kötü durumla karşılaşmaması için birçok polis ve jandarma sürekli olarak denetimlere devam edecek. Ramazan bayramı boyunca 110 bin trafik ekibi ve 210 bin personel yollarda görev yapacak. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, yaptığı Kırıkkale-Ankara yolu ziyaretinde sürücüleri birçok konuda uyararak alınması gereken tedbirleri sıraladı.

bayram-trafiginde-dikkat-edilmesi-gereken-durumlar-emniyet-genel-muduru-aktas-tarafindan-aciklandi2.jpg

"210 Bin Civarında Personel Sahada Görev Alacak"

Yapılan ziyarette Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Hem emniyet hem de jandarma teşkilatımız bütün ağırlığını bu bir haftalık süreç içerisinde sahaya koyacak. Bayram tatilinin de içinde olduğu bu bir haftalık süreçte 110 bin civarında ekibimiz ile 210 bin civarında personelimiz sahada görev alacak. İnşallah bu bayramı da yine en az trafik kazasıyla ve en az can kaybıyla geçiririz. Sürücülerimizde şunu istiyoruz. Her şeyden önce hız limitlerine uysunlar. Aşırı hız yapmasınlar. Yine hem ön koltukta hem de arka koltukta yine aynı şekilde toplu taşıma araçlarında kemerlerini taksınlar. İşin doğrusu kaza olsa bile kemer takılı olduğunda can kayıpları en aza iniyor. Dolayısıyla kemer çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Sürücülerin telefon kullanmasının yanlış olduğunu belirten Aktaş, en çok yaşanılan kazaların varış noktasına az kalan yerlerde gerçekleştiğini belirtti. Bunun nedeni olarak hazır yaklaşmışken biran önce gidilecek yere varma isteği gösterildi. Bayram tatili süresince vatandaşların uzun yolculuk seferlerinde dikkatli olmasını belirten Aktaş, gerçekleştirdiği ziyarette araçta bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.