Bayram öncesi zam! Otobüs bilet fiyatlarına zam geldi!

Bayram öncesi zam! Otobüs bilet fiyatlarına zam geldi!

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş sürerken otobüs biletleri bu yıl erkenden tükendi. Pek çok firma, bayram öncesi ek seferler açsa da fiyatlardaki zam vatandaşın cebini yaktı. Peki; otobüs biletleri ne kadar oldu, ne kadar zam geldi?

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kurban Bayramı'nda uygulanacak 4 günlük resmi tatil sürecini şehir dışında değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise otobüs ve uçak biletlerinin fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda pek çok ürün, mal ve hizmette olduğu gibi otobüs fiyatlarına da zam uygulanması bekleniyordu ve beklenen oldu. Otobüs bilet fiyatlarına büyük ölçüde zam uygulandı.

Yalnızca 3 hafta sonra başlayacak olan Kurban Bayramı'nda bu yıl yine milyonlarca vatandaş tatile ya da memleketlerine gidecek. Kurban Bayramı'nı evinden uzak geçirecek olan kişiler ise otobüs ve uçak bileti fiyatlarını araştırıyor. Vatandaşların son günlerde sıklıkla araştırdığı otobüs ve uçak biletleri pek çok firma için tükenmiş olsa da, bazı firmalar ek seferler açarak vatandaşların ulaşımlarına engel durum kalmaması için çalışmalarını devam ettiriyor. Pek çok üniversitenin de final ve bütünleme sınavlarının bitiş tarihi ile denk gelen Kurban Bayramı'nda bu yıl çok sayıda vatandaş yaşadıkları şehirden, gidecekleri şehirler için otobüs ve uçak bileti araştırsa da ya bilet bulamıyor, ya da pahalı olması nedeniyle biletleri alamıyor. Özellikle son çeyrekte uçak biletlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yolculuk yapacak olan çok sayıda vatandaşın otobüs firmalarına yönelmesi ise biletlerin erkenden tükenmesine sebep oldu.

Bayram tatilinde, öncesi ve sonrasında takip eden günlerde otobüs biletleri tükenen firmalar ek sefer açsa da, ek sefer biletlerinin oldukça büyük zamlar ile satılıyor olması vatandaşların alım güçlerini zorlaştırıyor. otobüs bilet fiyatlarının ne kadar olduğu ve biletlere ne kadar zam yapıldığı ise vatandaşlar için merak konusu. Peki; otobüs biletlerine ne kadar zam geldi, otobüs bilet fiyatları kaç TL?

Otobüs Biletlerine Ne Kadar Zam Geldi, Otobüs Biletleri Kaç TL Oldu?

Uçakla ya da hususi aracıyla seyahat edemeyecek olan vatandaşların ilk tercihi olan şehirlerarası otobüslerde bilet fiyatları Kurban Bayramı'nda yüzde 30 ile yüzde 50 arasında zamlanarak rekor fiyatlara ulaştı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da yaşanmış olan zamlı bilet sorunu, henüz üç hafta kala Kurban Bayramı için de geçerli oldu.

Kısa mesafe olarak adlandırılan ve ortalama 2 saat süren yolculukların biletleri 120 TL bareminden satışa sunulurken, 20 saat üstü otobüs bileti fiyatları ise 700 TL'den satışa sunuldu.