Bayraktar TB2 SİHA’lar Rusya ve Karadeniz’de Harikalar Yaratıyor

Bayraktar TB2 SİHA’lar Rusya ve Karadeniz’de Harikalar Yaratıyor

Rusya-Ukrayna savaşında en etkili silahlar arasında yer alan Bayraktar TB2 SİHA’lar Ukrayna Ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre Rus askeri ekipmanlarına büyük zahiyatlar verdi. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Zaluzhnyi, ‘’Karadeniz’de Rusya’ya ait 2 Raptor sınıfı devriye gemilerini Yılan adası yakınlarında Bayraktar TB2 SİHA’lar ile imha ettik.’’ İfadelerini kullandı. Vurulan Raptor sınıfı hücum botları S-400’lerin menzili içinde bulunurken SİHA’lar tarafından vurulması Dünya kamuoyunda S-400’lerin etkisiz kalması yönünde sosyal medyada gündem oldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı açıklama üzerine Rusya Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamada, ‘’Odessa’da Bayraktar TB2’lerin bulunduğu üssü vurduk.’’ açıklaması yaptı. Rusya ve Ukrayna tarafından yapılan açıklamalar üzerine her iki taraf da Bayraktar TB2 SİHA’ların savaş seyrinde en etkili röle sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklaması üzerine Ukrayna tarafından SİHA’ların üssünün vurulması hakkında, ‘’Bayraktar TB2 SİHA’lar Mobil yer istasyonu ile yönetiliyor. Herhangi bir üssü yok sadece asfalt yol yeter. Ama Rusya hala SİHA’ların bir üssü var zannediyor.’’ dedi.

SİHA’lar savaşın seyrini değiştirirken Silahlı Kuvvetler’in yapmış olduğu açıklamalar ile Bayraktar TB2 SİHA’lara Dünya genelinde bölgesel ve küresel boyutta sorunları bulunan ülkelerin ilgi odağı haline geldi. Küresel ve Bölgesel güçler SİHA’lara sahip olmak için Türkiye ile ortak üretim anlaşması yapmak istemekteler. Geçtiğimiz günlerde Almanya Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada üzerine Türk Bayraktar TB2 SİHA’lar ile ortak üretim yapmak istediklerini Türkiye tarafından ise net bir cevap alamadıklarını belirttiler. Son yıllarda Savunma Sanayine yapılan yatırımların meyvelerini güçlü şekilde eline alan Türkiye şuan da insansız hava araçları üretiminde Dünya’da sayılı ülkeler arasında yer almaktadır.