Barınma Krizi Yükseliyor! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Kira ve Konut Fiyatlarına Tepki Gösterdi!

Barınma Krizi Yükseliyor! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Kira ve Konut Fiyatlarına Tepki Gösterdi!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer katıldığı TELE1 yayınında artan konut fiyatlarına değindi. Ayrıca Twitter'dan da tepki gösteren Geçer, artan konut fiyat ve kiralarına müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Peki; Selçuk Geçer kimdir? Barınma krizi nedir?

Ekonomist Selçuk Geçer, katıldığı TELE1 yayınında ve resmi Twitter hesabında son zamanlarda artan konut fiyatları ve kiralara büyük tepki gösterdi. Geçer'in tepkisi sosyal medyada gündeme oturdu ve #barınmakrizi Twitter gündeminde trendler arasında yerini aldı.

Sosyal medyada büyüyen konunun ardından vatandaşlar sosyal medya ve arama motorlarında "Selçuk Geçer Kimdir?" araması yaptı. Peki; Selçuk Geçer kimdir, Selçuk Geçer ne iş yapar? Bu soruların cevapları gursesgazetesi.com'da...

Selçuk Geçer Kimdir?

1972 Eskişehir doğumlu olan ekonomist Selçuk Geçer, Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Gerek Türkiye, gerekse dünya ekonomisine dair yaptığı yorumlar, analizler ve öngörüler ile gündeme gelen Geçer, bugüne dek pek çok TV kanalında ekonomi yorumcusu olarak görev aldı. Ekonomist Geçer, 2006 yılında Mercek Altı Tartışma Programı ile Ziraatçiler Derneği Yılın Ekonomi Habercisi ödülünü aldı.

Kendisinin Tele1 ve Twitter üzerinden vermiş olduğu tepkileri ve gerek hükümete gerek vatandaşlara yaptığı çağrıları görmeyen vatandaşlar ise Selçuk Geçer'in neden ülke gündeminde yer aldığını araştırıyor. Peki; Selçuk Geçer ne dedi? Selçuk Geçer neden ülke gündeminde?

Selçuk Geçer'den Barınma Krizi Yorumu

Katıldığı TELE1 yayınında ekonomi, konut fiyatları ve artan kiralara tepki gösteren Geçer, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. hükümete seslenen Geçer, konut fiyatlarına ve kiralara müdahale edilmesi ve fiyatların düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce de konut fiyatları ve kiralarına değinen Geçer, yine resmi Twitter hesabından "Araplar sayesinde ev fiyatları ve kiralar uçtu. Kendi ülkemizde barınamaz hale geldik. Bu ırkçılık mı? TAMAM O ZAMAN BEN IRKÇIYIM Yabancılara özellikle Araplara ev satışı yasaklansın !!!" cümleleri ile hem mülteci sorununa hem de mülteci sorunu nedeniyle kaynaklanan T.C. vatandaşlarının ev bulamama sorununa değinmişti.

Barınma krizine değinen Geçer; "Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum DERHAL ŞİŞEN KONUT FİYATLARINA VE KİRALARA MÜDAHALE EDİN DERHAL YABANCILARA KİRALAMA VE SATIŞl DURDURUN DERHAL FİYATLARI ŞİŞİREN BAZI ÇETELERE DUR DEYİN. İNSANLAR SOKAKTA MI YATACAK KARDEŞİM ??? #barınmakrizi hiçbirşeye benzemez!!!" ifadelerini kullandı. Geçer'in paylaşımının altı, destek yorumları ile doldu.