Bakan Bozdağ Duyurdu: Stokçuluk Yapanlara Hapis Cezası Uygulanacak

Bakan Bozdağ Duyurdu: Stokçuluk Yapanlara Hapis Cezası Uygulanacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarını 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis kararı alınması şeklinde değiştirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yaptığı açıklamayla birlikte stokçuluk yapan kişilere para cezasının üstünde farklı cezalarında getirileceğini belirtti. Bakan Bozdağ stokçuluk ve fiyatları olumsuz etkileyen kişilerin hapis cezasına çarptırılacağını ifade etti. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada "Elindeki malları kamunun ihtiyacı için karşılamak için satması gerekenler, vatandaşın ihtiyacını karşılamak için satması gerekenler, bunları satmayıp da fiyat biraz daha pahalansın veya başka neden hesaplarla satmaktan kaçındığı takdirde burada da başka bir ceza veriyor Türk Kanunu. Şimdi bu cezayı da bir yıldan üç yıla şeklinde değiştiriyoruz. Cezanın hem alt sınırı artırılmakta hem de üst sınırı artırılmaktadır. Stokçuluk dediğimiz ve fiyatları etkileme dediğimiz suçların her ikisinin alt ve üst sınırları artırılmaktadır. Böylelikle bu iki suçta tutuklama yasağı kapsamı dışına çıkarılmaktadır. Herhangi bir mahkeme taktir ettiğinde bunların tutuklama ihtimali de hakimlerin ve mahkemelerin taktiri kapsamında mümkün olabilecektir. Yeni bir döneme geçilmektedir. Bu düzenlemenin caydırıcı vasfıyla hem fiyatları etkilemeye teşebbüs ederek hem de stokçuluk yaparak haksız kazanç peşinde koşan kötü niyetli kişilerin ceza hukuku bakımından caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasına yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk yapan kişilerin haksız kazanç sağlamaması için caydırıcı nitelikte olan düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Yeni yapılacak düzenlemeyle birlikte haksız kazanç sağlayan kişiler, hapis cezasına çarptırılabilecek. Yapılan ceza hukukundaki değişiklik ile caydırıcı cezalar verilerek, stokçuluğun en aza indirilmesi planlanıyor.

Her geçen gün artan hayat pahalılığı ile birlikte yeni alınan karar tüketicilerin mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak. Stokçuluk ve fiyatları kötü etkileme suçları bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Hakim ve mahkemelerin takdiri kapsamında işlenen stokçuluk suçlarında daha ağır cezalar da verilebilecek.