Avrupa Birliği Rus Gazını Kullanmayı Bırakıyor! AB'den Son Dakika Açıklamaları!

Avrupa Birliği Rus Gazını Kullanmayı Bırakıyor! AB'den Son Dakika Açıklamaları!

Avrupa Birliği üye ülkeleri ortak açıklamasında, Rusya'dan alınan doğal gazın kısa süre içinde tamamen sınırlandırılacağı veya komple doğal gaz satın alın işlemi gerçekleştirmeyeceğini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Avrupa Birliği, Rus Gazını Kullanmayı Bırakıyor!

Avrupa Birliği üye ülkeleri ortak açıklamasında, Rusya'dan alınan doğal gazın kısa süre içinde tamamen sınırlandırılacağı veya komple doğal gaz satın alın işlemi gerçekleştirmeyeceğini açıkladı. Rusya'nın Batı merkezli banka sistemleri ve ticaret platformlarından çıkarılması gündemde. Geçmiş zamanda swift sisteminden çıkarıldıktan sonra Rus ekonomisinde kısa süreli dalgalanma gerçekleşse de hiçbir olumsuz etki yaratmadı. Banka işlemleri kısıtlanması, Rus iş adamalarının Avrupa ve Amerika'da servetlerine el konulması ve Ruble'nin ticarette kullanımının kaldırılması sonrası sert yaptırımlar ile karşı karşıya kaldı. Rusya'nın sert yaptırımlar sonrasında resmi kurumlar tarafından açıklamalar geldi. Savaşı Batı'nın çıkardığını ısrarlar sınırımızda NATO üyesi ülke ve NATO sistemlerinin bulunmamasını istediğimizi ifade etsek de Ukrayna'yı, Gürcistan'da olduğu gibi NATO'ya katılımını gerçekleştirmek istediler. Gürcistan'da karşı koyduğumuz tepkimizin aynısını Ukrayna'da göstermeye kalktığımızda kararlarımızı caydırmaya çalıştılar. Rusya hiçbir zaman aldığı kararlardan vazgeçmez. Her ülkenin çıkar ve hedefleri olduğu gibi Rusya'nında tarihi ve kültürel bağı olan bölgelerde planları var. Avrupa ekonomisi Rusya'dan gelen doğal gazın sanayide kullanmasına mahcup durumdadır. Çünkü üretim tekelleri sanayide kullanılan enerji kaynaklarının yüzde 40'ı Rusya'dan transfer edilmektedir. Savaş boyunca Rusya'dan Avrupa'ya karşı yaptırımlar gerçekleşmese de ABD öncülüğünde Avrupalı devletler bütün imkanlarıyla Rusya'ya yaptırım uygulamıştır.

Avrupa Birliği ülkelerinin yıllık doğal gaz tüketiminin yüzde 40'ı, petrol tüketiminin yüzde 27'si Rusya'dan alınmaktadır. Yıllık ticaret hacmi neredeyse 400 milyar Euro'yu Avrupa, Rusya'ya ödemektedir. AB'nin dünya iklim şartlarının kötüye gittiğini gerekçe göstererek Rusya'dan enerji ürünlerinin satın alınmayacağını belirtti. Yeşil enerjiye geçiş programının hızlandırılacağını ifade etti.

Avrupa Birliği ülkeleri 2030 yılında kadar tamamen yeşil enerjiye geçeceğini açıkladı. Açıklanan programın hızlandırıldığı belirtildi. Rusya'nın şuan da askeri potansiyelini kullanarak Batı karşıtı uygulamalar gerçekleştirmesinde Avrupa kendisini suçlamaktadır. Avrupa, şimdiye kadar Rusya'ya karşı olan enerji bağımlılığı oranını azaltmaması ve yıllardır akan paranın sorumluluğuyla karşı karşıya kaldığı sözlerini kullandı.