Atlar, Edirne Selimiye Meydanı'nı doldurdu! Turistler, atları görüntülemek için sıraya girdi!

Atlar, Edirne Selimiye Meydanı'nı doldurdu! Turistler, atları görüntülemek için sıraya girdi!

Edirne’nin ara sokaklarında sık sık denk gelinen başıboş atlar, bu kez şehrin göbeğine kadar geldi. Yeşillik alanlarda adeta coşan atları görüntülemek isteyen turistler, birbirleri ile yarıştı.

Birçok farklı türü bulunan, uzun yeleleri ve parlak ciltleri ile dikkat çeken atlar, Türklerin tarihlerinde de oldukça büyük bir öneme sahip. Öyle ki herhangi bir ulaşım aracı kullanılmadan önce işlerin büyük ölçüde halledilmesini sağlayan atlar, savaş alanlarında da Türklere büyük bir üstünlük sağladı. At üzerinde 180 derece dönerek yapılan ok atışları, günümüzde halen “Türk atışı” olarak anılmaya devam edilirken ülkemizde de atların bakımların ve korunmalarına büyük bir mesai harcandı.

Ülkemizin dört bir yanında bulunan atlar, sıklık ile Edirne ili ile adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Edirne’nin ara sokaklarında sık sık dolaşan başıboş atlara bölge halkı tarafından benimsenmişken şehri ziyarete gelen turistlerden de büyük ilgi görüyor.

Geçtiğimiz günlerde Edirne’nin meşhur meydanı Selimiye Meydan’ında görüntülenen başıboş atlar, şehrin ambiyansının bir anda değişmesini sağladı. Yeşillik alanların tadını doyasıya çıkartan atlar, vatandaşların da yüzlerini güldürdü.

CADDENİN YAKININA KADAR İNDİLER!

atlar-edirne-selimiye-meydanini-doldurdu-turistler-atlari-goruntulemek-icin-siraya-girdi-2.jpg

Edirne’nin ara sokaklarında sık sık dolaşan başıboş atlar, geçtiğimiz günlerde Selimiye Meydanı’na kadar indi. Meydanın yeşillikler ile donatılmış olmasının başıboş atların dikkatlerini çektiğini düşünen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına uğradı. Saldırgan olmayan aksine kalabalığa rağmen oldukça uyumlu oldukları gözlenen atlar, caddeye kadar indi. Yoldan geçenler hem atları görüntüledi hem de onlar ile hatıra fotoğrafları çekildi.

ETKİNLİK İÇİN GETİRİLDİKLERİNİ DÜŞÜNDÜLER!

Selimiye Meydanı’nın aniden başıboş atlar ile dolmuş olmasını hayret ile gözleyen vatandaşlar, ilk başta atların bir etkinlik için yetkililer tarafından getirildiğini düşündü. Konuya ilişkin açıklama yapan vatandaşlar, şu ifadeleri kullandı: “Birçok sokakta serbest bir şekilde gezen atları görebiliyoruz. Selimiye Meydanı ise uzun bir süre boyunca otluk bir halde dururken yetkililer bir proje ile çevre düzenlemesi yaptı. Düzenlemenin yapıldığı günden sonra atları burada pek görmemişti. Bu atlar sanırım birilerinin ama karınları acıkmış galiba o yüzden sahip mahip dinlememişler. Güzel bir görüntü, biz de fotoğrafladık.”