Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'inci yıldönümü, şehirde coşku ile kutlandı!

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'inci yıldönümü, şehirde coşku ile kutlandı!

Yakın zaman önce kent merkezine inşa edilen Atatürk Anıtı ile basında yer alan Edirne ili, bu kez de Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci yıldönümü için düzenlenen etkinlikler ile dikkat çekti.

Tarih sürecinde oldukça önemli bir yere sahip olan ve hem birçok medeniyete ev sahipliği yapan hem de seneler boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olarak dikkat çeken Edirne ili, son dönemlerde şehrin gelişimi için düzenlenen projeler ile de basında yer almaya devam ediyor.

Yakın zaman önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ve sonrasında da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Oku Projesi’nden mezun edilen veliler ile basında yer alan Edirne ili, bu kez de tüm Türk vatandaşlarının göğüslerini kabartan bir etkinlik ile adından söz ettirdi. Edirneli vatandaşlar, Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci yıldönümünü coşku ile kutladı.

ATATÜRK’ÜN EDİRNE’YE GELİŞİNİN 92’İNCİ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI!

ataturkun-edirneye-gelisinin-92inci-yildonumu-sehirde-cosku-ile-kutlandi-2.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci yıldönümünü kutlamak amacı ile şehirde birtakım etkinlikler düzenlendi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve bölge halkının katılımları ile gerçekleştirilen etkinlik, İnönü İlkokulu’nun önünde toplanan kortejin yürüyüşü ile başladı.

Edirne’nin merkezine inşa edilmiş olan Atatürk Anıtı, yürüyüşün son durağı oldu. Anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Edirne Belediye Başkanlığı’nda bulunan Atatürk Odası ziyaret edildi. Son olarak, Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sunum ile etkinlik tamamlandı.

VALİ KIRBIYIKTAN ETKİNLİĞE İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Öğrenciler, Atatürk’ün Edirne’ye gelişini temsil eden Türk bayrağını Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a takdim etti. Öğrenciler tarafından verilen bayrağı öpüp başına koyarak teslim alan Vali Kırbıyık, şu ifadeleri kullandı: “Ata’mızın şehrimizi şereflendirdiği bu güzel günde, aziz milletimizin güven ve huzur içerisinde yaşayacağı bu şanlı bayrağı teslim almaktan mutluluk duyarım. Ona layık olabilmek için tüm gücümüz ile çalışacağımızı tüm arkadaşlarım adına söylemek isterim.”