Asgari Ücret Zammında Yeni Gelişme: Temmuz'da 5316 TL Mi Olacak?

Asgari Ücret Zammında Yeni Gelişme: Temmuz'da 5316 TL Mi Olacak?

Sene başında yüksek oranlı zam alan ancak giderek artan enflasyon oranları karşısında etkinliğini yitirmiş olan asgari ücret zammı, yeni bir fiyat güncellemesi taleplerinin gündeme gelmesine sebep oldu...

Geride bırakmış olduğumuz aralık ayında yılın son çeyreğinin rekor seviyelerini gören döviz kurları ve altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan tüm hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yansıtılmasına sebep olmuştu. O dönem içerisinde yapılan Merkez Bankası piyasa müdahaleleri ile geliştirilen yeni ekonomik model kapsamında altın fiyatlarının ve döviz kurlarının gerilemesi sağlanmış olsa da zamların geriye alınmaması, vatandaşları alım güçlerinin günden güne düşmesine sebep oldu.

Artan enflasyon oranlarına ve diğer ekonomik olumsuzluklara karşın alım gücü düşen vatandaşların yanlarında olduklarını belirten devlet yetkilileri, ocak ayına girilmesi ile birlikte asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapıldığını açıklayarak, vatandaşların bir nebze de olsa rahatlamalarını sağladı. Ancak kısa süre içerisinde dalgalı hareketlerine geri dönen ve ardından da 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte yukarı yönlü hareketleri hızlanan ekonomi piyasaları, zam oranlarının artmasına ve buna bağlı olarak da asgari ücret zammının erimesine sebep oldu.

Yıllık enflasyonun yüzde 70’in üzerine çıkmış olması karşısında temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammın yanı sıra asgari ücrete de zam yapılması gerektiğini savunan vatandaşlara, devlet yetkililerinden ılımlı açıklamalar ile cevap geldi.

Bakan Nebati’den Umutlandıran Açıklama!

“Özellikle dar gelirli olan vatandaşların alım güçlerinin artması için tüm tedbirleri hayata geçireceğiz” açıklamasında bulunan Bakan Nebati, bu açıklaması ile temmuz ayında asgari ücrete zam geleceği konusunda vatandaşları umutlandırdı.

Cumhurbaşkanı Da Olumlu Bir Açıklama Yapmıştı!

2021/01/25/recep-tayyip-erdogan-2225.jpg

4 Haziran tarihinde “Ücretli çalışanlar başta olmak üzere her eksimden vatandaşın gelirini artıracak programları hazırlıyoruz” açıklamasında bulunan Erdoğan da asgari ücret çalışanlarını zam konusunda umutlandırdı.

Yüzde 25 Zam Beklentisi!

Kulislerden gelen bilgilere göre asgari ücrete en düşük yüzde 25 oranında zam yapılacağı böylelikle de güncel ücretin 5316 TL seviyesine yükseleceği iddia edildi.