Asgari ücret zammı müjde haber geldi! Asgari ücret zam oranları belli oldu mu?

Asgari ücret zammı müjde haber geldi! Asgari ücret zam oranları belli oldu mu?

Temmuz ayı yaklaşmasına sayılı günler kala emekli ve memur zamları neredeyse kesinleşmiş olarak bulunurken, Asgari ücrete gelecek ara zam formülü de net şekilde olacağına dair Bakan Bilgin tarafından açıklama geldi. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da

Temmuz ayı yaklaşmasına sayılı günler kala emekli ve memur zamları neredeyse kesinleşmiş olarak bulunurken, Asgari ücrete gelecek ara zam formülü de net şekilde olacağına dair Bakan Bilgin tarafından açıklama geldi. Asgari ücret zam oranları hakkında net bir bilgi veyahut açıklama gelmemiş olsa da enflasyon üzerinden zam oranı yansıması bekleniliyor. Bir başka seçenek de şöyle olmalı diyen kesim fazlalığı, Asgari ücret belirli bir seviyeye çıkartılmalı, Ocak 2023 yılına kadar bu seviyede sabit şekilde ilerlemelidir. İki seçenek arasında net bir karar Kabine toplantısı sonrası verileceği kesinleşecektir.

Bakan Bilgin, Çalışmaların bittiği zaman hafta başı veya ortasında kamuoyunu aydınlatacak resmi açıklama yapacaklarını bildirdi. Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada, tahmin edilen Asgari, emekli ve memur zam oranları aşağı yukarı %40 civarında olabileceğini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı. Müjde niteliğinde ve aylardır asgari ücretlilerin cevap aradığı sorunun yanıtı Kurtulmuş tarafından geldi. Böylelikle emekli, memur ve asgari ücretliye aynı oranda zam verileceği tahmin edilmektedir.

maas.jpg

Asgari ücrete gelebilecek ara zam rakamı ülke genelinde uzun zamandır yaşanılan fiyat artışı ve enflasyonu sebep gösterip iç piyasada alınan temel ihtiyaç ürünlerinin her geçen gün sık sık fiyatlarında oynamalar yaşanmasıdır. Vatandaşlar ay sonu geldiğinde aldıkları maaşın neredeyse tamamını sadece temel ihtiyaç kalemine gitmesi aynı zamanda konut faturalarına gelen rakamlar sonrası alınan maaştan eve hiçbir şey kalmadığı gibi hafta tatillerinde veya aile ziyaretleri olamaz hale gelmiştir. Emekçi insanların şuan tek istedikleri enflasyon sebebiyle artış gösteren kalemlerde özellikle fatura, kira ve temel ihtiyaç ürünlerindeki artışların maaşlara gelebilecek zam oranları sonrası tekrar eskisi gibi her gün artış yaşanmamasıdır. Şayet tahmin edilenler gerçekleşirse verilebilecek Asgari ücret zammının hiçbir anlamı kalmayacaktır. Emekçi ve vatandaşlar tarafından en çok sitem edilen olay silsile bu yönde, sosyal medya platformlarında gündem etkisi oluşturmaktadır.