Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi: 6116 TL Olacak İddiası Kuvvetlendi!

Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi: 6116 TL Olacak İddiası Kuvvetlendi!

Bir süredir gündemi meşgul eden konuların başında gelen asgari ücret zammı meselesi için çalışmalar başladı. Uzmanlar, asgari ücretin ulaşabileceği maksimum seviyelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret zammına ilişkin haberin ayrıntıları…

Geçtiğimiz yılın sonunda ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden sonra asgari ücret artışına ilişkin tarihi bir karara imza atılmış ve artış oranının yüzde 50,5 olacağını bildirilmişti. Sene başında düzenlenen kabine toplantısı sonrasında asgari ücret zammına ilişkin müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti 4 bin 253 TL olarak duyurarak ilgili grupta yer alan vatandaşların sevinmesini sağlamıştı. Ancak tarihi bir zam yapılmasına rağmen asgari ücretliler kısa süre içerisinde geçim derdine düşmeye başladı. Artan enflasyon, başlayan Rusya- Ukrayna savaşı, FED’in faiz artırımı kararlarını açıklamaları ve ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, zam oranının kısa süre içerisinde erimesine sebep oldu. Bu durum, yılın ikinci yarısında asgari ücrete yeni bir zammın daha yapılması gerektiği tartışmalarını başlattı.

Bir süredir asgari ücrete ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı tartışmaları devam ederken, hükümet tarafından konuya ilişkin olumlu açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere diğer yetkili isimler de asgari ücret zammı konusunda çalışmaların başladığını bildirdi. Bu doğrultuda yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilmeye başlanmışken, konuya ilişkin araştırmalarını sürdüren uzman isimler, tahminlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı!

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin artışı için çalışmalara başlandığını resmen duyurdu.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2019/12/12/asgari-ucretliye-kredi-veren-bankalar-h5025-a2483.jpg

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı hala netleşmemişken Ekonomist Yusuf Dinç, konuya ilişkin tahminlerini dile getirdi. Dinç, asgari ücrete yüzde 45’lik bir zammın yapılacağını düşündüğünü ifade etti.

Bakan Vedat Bilgin De Benzer Bir Açıklamada Bulundu!

Geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklisi maaşlarına enflasyonun üzerinde zam yapılacağına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, bu maaş artışının asgari ücret çalışanları ve diğer çalışanlar için de geçerli olacağına işaret etmişti.