Antalya’ya Gelen Turist Sayısında Beklenmedik Gelişme

Antalya’ya Gelen Turist Sayısında Beklenmedik Gelişme

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre 2021 yılına göre Antalya’ya gelen turist sayısı bu yıl %162 arttı.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre 2021 yılına göre Antalya’ya gelen turist sayısı bu yıl %162 arttı. Detaylar gursesgazetesi.com’da….

Ukrayna-Rusya savaşının sebebiyle Türkiye’ye her yıl milyonlarca gelen Rus ve Ukraynalı turistlerde düşüş olsa da savaş sebebiyle gelemeyen turistlerin yerini Alman ve İngiliz turistler aldı. Alman ve İngiliz turistlerin bu yıl ilk uğrak yeri olan Antalya’da geçen yılın ilk 4 ayına oranla bu yıl gelen turist sayısı %162 arttı. Antalya Havalimanı ise 2021 yılında olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin açıkladığı verilere göre dünyanın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer bulacaktır.

Samsunlu’nun sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlarda, ‘’2021'de uluslararası yolcu trafiğinde dünyanın en yoğun ikinci havalimanı İstanbul Havalimanı oldu. Antalya Havalimanı'nın da aynı listede olmasından dolayı mutluyum. İnşallah 2022’de de benzer performans göstereceğiz" dedi. Samsunlu yılın ilk 4 ayında Antalya’nın en gözde turist mekanlarından olmasına ve geçen yıla oranla %162 oranla turist artışına da değindi.

antalyaya-gelen-turist-sayisinda-beklenmedik-gelisme2.jpg

Türkiye’nin en gözde turizm yerlerinden Akdeniz’de turistlerin en uğrak tercih ettiği Antalya’nın doğa ve tarihi güzellikleri 2022 yılında turistlerin yüzlerini güldürmekte turist sayısında veriler artış gösterdikçe Dünya’da en fazla misafir ağırlayan ve Uluslararası Havalimanları arasında en yoğunluk listesinde Antalya ve İstanbul ilk sıralarda görebilme ihtimalimiz artacaktır.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebine rağmen ülkemizin şimdiden turizm verilerinde yükseliş devam ediyor. Alman ve İngiliz misafirlerin ilk tercih noktası olma yönünde Rus ve Ukraynalı turistlerin yerini alacaklarını ve daha fazlasının geleceği öngörülmektedir. Antalya’ya yılın ilk 4 ayında en çok turist Almanya’dan geldi. Sayısal veri açısından 329 bin 096 kişi ile sıralamanın en üstünde Alman turistler arıdan İngilizler gelmektedir.