Antalya'da 10 bin TL maaşla işçi bulamıyorlar! Esnaf dert yakınıyor, eleman yok!

Antalya'da 10 bin TL maaşla işçi bulamıyorlar! Esnaf dert yakınıyor, eleman yok!

Antalya'da bugün gündeme düşen gelişmelere göre fırın işletmecileri 10 bin liraya kadar yükselen maaşla çalışacak usta bulmakta zorluk çekiyor.

Türkiye'de bugün gündeme düşen gelişmelere göre fırıncılar yaptığı açıklama ile birlikte 10 bin liraya eleman bulamadıklarını açıkladı. Fırıncılar, usta - çırak ilişkisine dayanarak mesleki tecrübenin kazanıldığı simit, ekmek ve tatlı gibi imalat yapılan ürünlerde usta bulamadıklarından şikayet etti. Birçok okuldan mezun olan genç ustaların daha yüksek gelirler ile maaş iş bulma arzusunda yer alan fırınlarda çalışmayı tercih etmemeleri ve iş hayatına yeni başlayan gençlerin başka iş kollarına ve tecrübeli ustaların da turizm sektörüne yönelmesi ile Antalya'da fırın işletmecilerinin 10 bin TL'ye kadar yükselen maaş ile çalışmak için usta bulmakta zorluk çekiyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 7.Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Danış yaptığı açıklama ile birlikte turizm sezonunun başlaması ile birlikte ustaların otellerde çalışmayı tercih etmesinden personel bulmakta zorluk yaşadıklarını açıkladı.

Antalya'da birçok bölgede ekmek, simit ve tatlı üretimi gerçekleştiren ustaların tecrübelerine göre asgari ücret ile 10 bin TL arasında fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Turizm sezonu ile personellerin otellere girmek istemesi kentte fırıncıların işçi bulamaması gündeme damgasını vurdu.

10 BİN TL MAAŞ İLE İŞÇİ BULAMIYORLAR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 7.Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Danış gündeme dair yaptığı açıklamalar ile 10 bin TL maaş ile işçi bulamadıklarından yakındı. Turizm sezonunun açılması ile birlikte ilgili okullardan mezun olan gençlerin daha yüksek maaş ile çalışma arzusu sonrasında otellerde çalışmak istemelerinden şikayetçi. Gelen açıklamalar sonrasında ise eleman yetersizliğine dikkat çeken Ali Danış gündeme dair röportaj verdi.

“Sektörümüzün en büyük sıkıntısı eleman yetersizliği ve yeni ustaların yetişmemesi. Antalya turizm şehri olmasından dolayı otellerin faaliyete geçmesiyle yaz aylarında eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Fırıncılık biraz meşakkatli, gençler masa başı iş istiyor. Bu nedenle fırınlarda çalışmayı istemiyorlar. Yaş pasta, kuru pasta, simit, ekmek hepsinin ustası ayrı. Tecrübeli usta bulmak zor. Kalifiyesine göre 10 bin lira maaş alan usta da asgari ücretle çalışan ustalarımız da var. Çoğu fırın işletmesi bu maaşı ödemekte zorlanıyor. Elindeki kalifiye ustayı da kaçırıyor.”