Ankara'daki sel felaketi için Mansur Yavaş ile Süleyman Soylu bir araya geldi! Ankara için ortak görüşmeler oldu!

Ankara'daki sel felaketi için Mansur Yavaş ile Süleyman Soylu bir araya geldi! Ankara için ortak görüşmeler oldu!

Ankara'da yaşanılan beklenmedik bir anda ortaya çıkan talihsiz doğa felaketi sebebiyle başta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere tüm siyasilerin odağı Ankara'daki sel felaketi oldu. Tüm ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com'da...

Ankara'da yaşanılan beklenmedik bir anda ortaya çıkan talihsiz doğa felaketi sebebiyle başta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere tüm siyasilerin odağı Ankara'daki sel felaketi oldu. İkili görüşmelerde sıcak ve samimi dakikalar yaşandı. İlgi çeken detaylardan biri Süleyman Soylu'nun çizme ile görüşmeye katılması oldu. İçişleri Bakanlı Soylu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'da yaşanılan sel felaketinin insanlar açısından altından kalkamayacakları boyutta maddi ve manevi yıkıntıya sebep olduğu konusunda ortak kanıda buluştular. Meteoroloji saatler önce Ankara'yı riskli bölge olarak uyarmasından sonra bir an da gök gürültülü şiddetli yağış olması nedeniyle kısa süre içinde belirli semt ve ilçelerde sokak, cadde, iş yerleri ve evler su altında kaldı. Bir nevi göl görüntüsü ortaya çıktı. Sel felaketinde açıklanan sayıya göre 3 kişi hayatını kaybetti. 100'den fazla ev ve iş yerinin su altında kalmasıyla yüksek miktarlarda ekonomik zarar verileri elde edinilmeye başlanıldı. Selden sonra Kara Yolları Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan personellerin birlikte yürüttükleri çalışma sonrası kısmen de olsa temizlik yapılıyor. Maddi zarar uğrayan Ankara halkına devlet destekli yardım olacak mı yoksa çeşitli programlar yürütülerek dolaylı yoldan yardım mı yapılacak tüm herkesin gözü kulağı siyasilerden gelecek karara kitlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin etkili olduğu bölgeleri ziyaret ederek çalışmaları yerinden incelemesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile beraber görüşme gerçekleştirdiler. Fotoğraflara yansıyan görüntüler sebebiyle sosyal medya da vatandaşlar ikiye ayrıldı. Soylu görüşmeye gelirken, giydiği botu ve pantolonunun ıslak olması kimi kesim tarafından hoş karşılanmasa da kimi kesim tarafından olumlu karşılandı.

Soylu ve Yavaş'ın bir araya gelerek Ankara'nın problemlerine çözüm odaklı kısa sürede olsa ikili görüşme gerçekleştirmesi halk nezdinde hoş karşılandı. Vatandaşlar siyasilerin artık Türkiye için sıcak ve samimi görüntüler vermelerini bu yönlü imaj etkisi oluşturmalarını istemektedir.