Ankara'da Yağış Sonrası Çatılar Uçtu! Ankara'da Yağış Sonrası Evler ve Arabalar Sel Altında Kaldı!

Ankara'da Yağış Sonrası Çatılar Uçtu! Ankara'da Yağış Sonrası Evler ve Arabalar Sel Altında Kaldı!

Ankara'da önceden meteorolojinin uyarılarına rağmen beklenmedik bir anda şiddetli yağmur sonrası sel meydana geldi. Büyükşehir belediye görevlileri ve KGM ekipleri teyakkuzda beklediklerini ifade ettiler. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Ankara'da Yağış Sele Dönüştü!

Ankara'da önceden meteorolojinin uyarılarına rağmen beklenmedik bir anda şiddetli yağmur sonrası sel meydana geldi. Büyükşehir belediye görevlileri ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri teyakkuzda beklediklerini ifade ettiler. Ankara'da hiç beklenilmediği bir anda yağmur hafif hafif yağmasının ardından bir anda şiddetini arttırarak dakikalarca yağdı. Belirli ilçe ve semtlerde yetersiz alt yapı ve bilinçsiz inşaatların olması sebebiyle kısa sürede şiddetli yağış yerini sele bıraktı. Onlarca ev ve araba selin altında kaldı. Devlet görevlileri ve Ankara Büyükşehir Belediye bünyesinde yer alan ekiplerin tam teyakkuzda beklediği açıklamaları geldi. Şimdilik resmi can kaybı veya kayıp açıklamaları gelmedi. İnsanların yoğun altından kalkamayacağı ekonomik zarara uğradığı sosyal medya platformlarından kendi hesaplarından paylaşımlarından net şekilde belli oluyor. Evi sular altında kalan vatandaşların ikamet ettikleri bölge de iletişim hatlarının kopukluğu sebebiyle arama kurtarma ekiplerinden yardım isteyemedikleri görüntüleri her yerde paylaşılıyor. Yetkililerin videoyu görmesine vesile olmaya çalışıyorlar. Hayatı durma noktasına getiren kısa sürede yağmur yerini sele bırakmasıyla ev, iş yerleri, arabalar sel altında kalarak sokaklar göle dönmüş vaziyette görüntüler bulunuyor. Her yıl yaklaşık en az 5-6 kere yaşanılan bu durum sonrası yetkililer tarafından gerekli önlem ve tedbirlerin alınacağına dair sözler verilse de görüldüğü gibi yine aynı durum ile karşı karşıyayız. Geçmiş yıllarda yapılmayan hizmet eksikliği günümüzde üstesinden kalkılamayacak maddi ve manevi kayıpların oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün önceden vermiş olduğu uyarılar sonrası Ankara merkezde gök gürültülü sağanak yağış meydana geldi. Ev, iş yeri ve caddelerde neredeyse 300 bölgede su baskını, 23 çatı uçması ve 35 ağaç devrilmiştir. Bugün Ankara'da başlayan merkeze yönelen sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. ABB tüm birimlerinden 1277 araç ve 3138 personeliyle teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın da yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz ifadelerini kullandı.