Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Göndermeli Bayram Videosu-Mansur Yavaş Paylaştı "Dinocanlar Kontrol Altında"

Mansur Yavaş'ın resmi Twitter hesabından paylaştığı Ramazan Bayramı videosu ilgi çekti. İçerisinde pek çok gönderme bulunan video görenlere eğlenceli anlar yaşattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşların bayramını Twitter üzerinden kutladı. İçerisinde pek çok gönderme bulunan video sosyal medyada büyük sempati topladı. Ankara'ya mal olmuş olan, Mansur Yavaş'ın ve belediyenin kedisi Ankara Khaleesi'nin yer aldığı bayram videosundaki göndermeler dikkat çekti.

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve gençlere hitap edecek türden paylaşımlar yapan Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı'na ilişkin videosuyla da ilgi çekti. Başkan Yavaş'ın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kedisi olan Ankara Khaleesi'nin altyazı ile konuşturulduğu videoda eski Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'e yapılan göndermeler dikkat çekti. Sosyal medyada videoyu izlemiş olanların büyük bir kısmı videoyu sempati ile karşılarken bir diğer kesimin söylemleri ise videonun amacını farklı noktalara taşıdı. Kimileri hayvan istismarı yapıldığını ve sevimli bir kedinin siyasete alet edildiğini öne sürerken, kimileri de eski başkan Gökçek'e yapılan göndermelerin yersiz olduğunu, Ramazan Bayramı kutlamak için yapılan bir videoda bu tür söylemlerin yer almasının gerek olmadığını ve kamuoyunda ikilik yaratacağını dile getirdi. Ancak büyük çoğunluk videonun eğlenceli olduğunu fakat Mansur Yavaş'ın ülke gündemi ile ilgili söylemlerde bulunmasının zamanının geldiğini dile getirdi. Başkan Yavaş'ın resmi Twitter hesabından paylaşılmış olan kısa video içerisinde eski başkan Gökçek'e yapılan üstü kapalı göndermeler sosyal medyada gündeme oturdu.

"Yine Fışkiye Civarında Hareket Var Gibi"

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yer alan fıskiyenin kırılması üzerine eski Başkan İ. Melih Gökçek; "BELEDİYENİN ÖNÜNDEKİ FISKİYEYİ KİM KIRDI?!" sözleri ile paylaştığı tweet ile tarihe geçen bir esprinin doğuşuna sebep olmuştu. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen vatandaşların hala daha "Fışkiyeyi kim kırdı?" esprileri sosyal medyada kullanılıyordu. Ancak Başkan Mansur Yavaş'ın bayramı kutlamak amacıyla resmi Twitter hesabından yaptığı video paylaşımda yer alan "Yine Fışkiye Civarında Hareket Var Gibi" sözleri vatandaşları hem eğlendirdi hem de geçmişe götürdü.

"Dinocanlar Kontrol Altında." "Aaa Ankapark hala belediyeye verilmemiş." gibi göndermelerin de dikkat çektiği videoda belediyenin kedisi Ankara Khaleesi'nin Mansur Yavaş'tan "Aşk Adam" diye bahsetmesi dikkat çekti.