Android'de hayati uyarı bildirimi nasıl açılır? Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı açma

Android'de hayati uyarı bildirimi nasıl açılır? Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı açma

Son anlarda özellikle iPhone kullananlar Life Threatening Alert Notification uyarı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gündeme düşen uyarıdan sonra Android kullanıcıların çoğu kendisine gelmeyen bu uyarıyı araştırıyor. Android'de hayati uyarı nasıl açılır?

Türkiye'de son günlerde sıklıkla meydana gelen sel ve diğer acil durumlar nedeniyle Afad tarafından Apple cihazlara bir bildirim gönderildi. Life Threatening Alert Notification Afad şeklinde gelen uyarının ardından vatandaşlar bu uyarının ne olduğunu gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında sıklıkla aratmaya başladı. iPhone kullanan vatandaşların neredeyse tamamına gelen bu uyarının ardından çok yüksek rakamlarda Android işletim sistemli cihaz kullanıcısı, böyle bir uyarı almadıklarını belirtti. Android işletim sistemli cihaz kullanıcılarının konu ile ilgili paylaşımlarının ardından, Apple marka cihazlarda Life Threatening Alert Notification şeklinde AFAD tarafından gönderilen acil durumlar için özel hazırlanan hayati uyarısının Android işletim sistemli akıllı cihazlarda nasıl açılacağı merak konusu oldu. Peki; Android telefonlarda Life Threatening Alert Notification Afad, hayati uyarı bildirimi nasıl açılır? Konuya ilişkin satır başları ve detaylar haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Android Telefonlarda Hayati Uyarı Bildirimi Nasıl Açılır? Life Threatening Alert Notification Afad Uyarısı Açma

Geçtiğimiz haftalarda Android cihazlarda deprem nedeniyle gönderilen hayati uyarı bildirimlerinin ardından bugün iOS işletim sistemine sahip cihazlarda da sel felaketi nedeniyle Life Threatening Alert Notification Afad başlığı ile bir bildirim gönderildi. Gönderilen bildirimin ardından Android cihaz kullanıcıları bu uyarının neden gelmediği ve nasıl açılacağını araştırmaya başladı. Peki; hayati uyarı bildirimi nasıl açılır?

Acil durum yayını bildirimleri ya da hayati uyarı bildirimi olarak adlandırılan bu uyarı Android işletim sistemine sahip cihazlarda Google aracılığı ile gönderilir. Gönderilen bu bildirim her cihaza gelmemektedir. Bu uyarı bildirimlerini açmanın ise yolu sırasıyla şu şekilde;

  1. Android cihazda "Ayarlar" uygulamasını açmak
  2. Bildirimler panelinde yer alan "Kablosuz acil durum uyarıları" özelliğine dokunmak
  3. Uyarıların hangi sıklıkta alınacağı ve hangi uyarıların aktif olarak bildirim şeklinde gönderileceğini seçmek

Bu işlemlerin sırasıyla gerçekleştirilmesi durumunda Android tabanlı akıllı cihazda acil durum uyarıları aktif hale getirilmiş olur. Ancak her uyarının gelmesi için bu işlemi uygulamak yeterli değildir. Bildirimin hangi cihazlara gönderildiği ve hangi ülkelerde geçerli olarak kabul edildiği de bildirim gönderilmesi durumunu doğrudan etkilemektedir.