Ambulans şoförü Sağlık Bakanlığı önünde 'Bakan Koca' gelene kadar kendini araca kilitledi!

Ambulans şoförü Sağlık Bakanlığı önünde 'Bakan Koca' gelene kadar kendini araca kilitledi!

Sağlık bakanlığı önünde sıcak dakikalar yaşanıyor. Bir ambulans şoförünün hastayı hastaneye götürmek için yaklaşık 3 saattir hastane hastane dolaştığını iddia ederek aracını Sağlık Bakanlığı önüne getirerek kendini kitledi. Detaylar gursessgazetesi.com'da

Sağlık bakanlığı önünde sıcak dakikalar yaşanıyor. Bir ambulans şoförünün hastayı hastaneye götürmek için yaklaşık 3 saattir hastane hastane dolaştığını iddia ederek aracını Sağlık Bakanlığı önüne getirerek kendini kitledi. Sağlık çalışanı bakanlığın önünde kendini ambulans aracının içine kilitleyerek 'Bakan Koca' gelene kadar burada kalacağım. Oksijen tüplerini açtım. Eğer gelmezse araç ile birlikte kendimi patlatacağım söylemleri üzerine bakanlığın önünde güvenlik ekiplerinin yanında kendini aracına kilitledi. Bu yönteme başvurma sebebini soran kişilere yanıt olarak, hastaneye yetiştirilmesi gereken bir hasta var. Yaklaşık 3 saattir hastane hastane dolaşıyorum. Hiçbir yerde boş yer yok. Her hastane yetkilileri beni diğer hastaneye yönlendiriyor. Hastaya bir şey olsa sorumlusu kim olacak beni oyalan kişiler mi yoksa ben mi? Neden bu yola başvurduğumu sorgulayanlar derdimi anlasalar bu durumda kimse olmaz. Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca gelmezse ambulans aracındaki oksijen tüplerini açıp araç ile birlikte kendimi havaya patlayacağım dediği aktarıldı. Sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandıran olay henüz TV kanallarında görülmemektedir. Sosyal medya kullanıcıları farkındalık yaratmak adına toplu hareket ederek olayı her yere yayma amacıyla hareket etmektedir.

Ambulans şoförü amacının, hasta haklarını savunmak adına ve artık kimsenin hakkının yenmemesi gerektiğini savunarak yaptığını söyledi. Onkoloji hastası taşıyorum ve bu hastayı yaklaşık 3 saattir arabanın içinde hastane hastane taşıyorum. Hastayı bırakacak bir hastane bulamadım. Nereye gitsem her hastane ekipleri beni bir diğer hastaneye sevk ediyorlar. Olayın 3 saat sürmesinin sebebi ne hastanın durum kötü olabilir veya anlayamayacağımız problemle karşı karşıya kalabiliriz. Hasta haklarını savunmak herkesin görevi ben dikkat çekmek için yapıyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın buraya gelmesini istiyorum dedi.

Ankara'da yaşanılan olayda, Sağlık çalışanı Sağlık bakanlığı önünde neredeyse 1 saattir beklediği bilgileri aktarıldı. Bakanlık önünde ambulans şoförünün kendi çapında yankı uyandırmak için gerçekleştirdiği hasta hakları eylemi hala devam ediyor. Aracın tüm kapıları kilitli olduğu için Güvenlik güçleri araç içine giriş sağlayamıyorlar. Polis ekipleri sağlık çalışanını ikna etmek için, 'tamam gel seni sağlık bakanıyla görüştürürüz' ifadeleri kullanıldı.