Alman Volkswagen kartları yeniden dağıttı! Passat Sedan Türkiye fiyat listelerinden kaldırıldı!

Alman Volkswagen kartları yeniden dağıttı! Passat Sedan Türkiye fiyat listelerinden kaldırıldı!

Bir süre önce Avrupa’da Passat Sedan modelinin üretimini durduran Volkswagen, Türkiye için de yeni bir adım attı. İşte daha önceden garanti ettiği tarihi öne çeken firmanın yeni kararı…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerine yayılım gösteren koronavirüs salgını, 2019 yılından bu yana aramızda dolaşmaya devam ediyor. Görüldüğü ilk yıl içerisinde ülkelerin kapanmasına ve ülke içlerinde de üretim noktalarında faaliyetlerin sıfırlanmasına sebep olan koronavirüs, aşıların keşfi ile birlikte farklı bir boyuta evrildi. Öldürücü etkisi nerede ise sıfırlanan ancak bir yıllık süreç içerisinde üretime verdiği zarar sebebi ile ekonomi alanında büyük problemlerin ortaya çıkmasına etki etmeye devam eden virüs, özellikle çip krizi sebebi ile otomotiv sektörüne sert bir darbe indirdi.

Koronavirüs temelli çip krizinin yeni dönemde etkisini arttırması, içten yanmalı motorlara sahip olan araç modellerinin üretim süreçlerinin sekteye uğramasına sebep oldu. Ek olarak ülke yönetimlerinden de çevre kirliliğini azaltmak adına sıfır karbon hedefine yönelik açıklamaların gelmesi, benzinli ve dizel araçların üretimlerine kısıtlama getirilmesine yol açtı.

Üretim bantlarında daha çok elektrikli otomobillere yer vermeye başlayan üretici firmalardan içten yanmalı araçlarına yönelik kısıtlama kararları gelmeye devam ederken bir açıklama da Alman firma Volkswagen’den geldi. Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde vatandaşlar tarafından sıklık ile tercih edilen Volkswagen, en çok tercih edilen Passat Sedan modeli için kritik bir adım attı.

AVRUPA’DA YERİNİ ELEKTRİKLİ MODELLER ALDI!

alman-volkswagen-kartlari-yeniden-dagitti-passat-sedan-turkiye-fiyat-listelerinden-kaldiril-2.jpg

Daha önce Passat Sedan modelinin Avrupa üretimini ve satışını durdurma kararı aldığını açıklamış olan Alman Volkswagen, Passat modelinden boşalan yeri doldurdu. Alınan kesin olmayan bilgilere göre firma elektrikli crossover ID4 ve elektrikli seda Aero modellerini üretim bandına çıkaracak.

SÖZÜNÜ TUTMADI!

Daha önce Volkswagen’in Passat Sedan modelinin Türkiye satışı konusunda açıklama yapmış olan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, firmanın 2024- 2025 dönemine kadar Türkiye için üretim garantisi verdiğini ifade etmişti. Ancak firmanın bu sözünü tutmadığı ortaya çıktı. Volkswagen Passat Sedan modelini Türkiye fiyat listesinden çıkardı.