Alibaba'nın kurucusu Çinli milyarder Jack Ma, aylar sonra ortaya çıktı! Yaşadığı yer ifşa edildi!

Alibaba'nın kurucusu Çinli milyarder Jack Ma, aylar sonra ortaya çıktı! Yaşadığı yer ifşa edildi!

Son dönemlerin en büyük teknoloji firmalarından Alibaba Group’un kurucusu Çinli Jack Ma, uzun süreden sonra ortaya çıktı. İşte Ma’nın ortadan kayboluşuna ve yeni yaşamına ilişkin ayrıntılar…

Küresel çapta kızışan rekabet, bazı firmaların öne çıkmasını sağladı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllara damgasını vuran ve e- ticaret, internet, perakende ve teknoloji alanlarında gösterdiği faaliyetler ile adını dünyaya duyuran firmalardan birisi de Alibaba Group oldu. 1999 yulında Çin’in Zhejiang eyaletinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana sektörde önemli faaliyetlere imza atan Alibaba Group, son dönemlerde hizmet kapsamından ziyade kurucularından olan Jack Ma’nın ortadan kayboluşu ile adından söz ettirdi.

Bir öğretmen olarak başladığı kariyerine Alibaba Group’un kuruluşunda yer alarak bir milyarder olarak devam eden Jack Ma, 2020 yılında hükümetin düzenlemelerini eleştiren bir konuşma yaptı. Sonrasında ise aynı yılın ekim ayında ortadan kaybolan Ma, resmen sırra kadem bastı. Yüksek serveti ile dikkat çeken 58 yaşındaki Çinli iş insanı, kayboluşu ile ortalığı karıştırırken bu işte hükümetin veya hükümet yanlılarının bir parmağı olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

Ortadan kaybolduğu günden bu yana çeşitli iddialar ile gündeme gelen ancak hükümetin düzenlemelerini eleştirdiği konuşmasından sonra herhangi bir konuşma yapmayan Ma, bir gazetede yayınlanan haber ile tekrar gündeme geldi. Financial Times gazetesi, ünlü milyarderin nerede olduğunu açıkladı.

EN SON TEMMUZ AYINDA GÖRÜNTÜLENDİ!

alibabanin-kurucusu-cinli-milyarder-jack-ma-aylar-sonra-ortaya-cikti-yasadigi-yer-ifsa-edil.png

Koronavirüs salgını kapsamında ciddi tedbirler alan Çin hükümeti, o dönem içerisinde emlak ve teknoloji firmalarını hedef almıştı. “Ortak refah” anlayışı çerçevesinde zenginlerin diğer gelir grubu ile paylaşım içerisinde olmaları gerektiğini savunan ve ilgili firmalara büyük yaptırımlar uygulana Çin hükümeti, Jack Ma tarafından oldukça ağır bir dil ile eleştirilmişti. Ma, 2020 yılında yaptığı konuşmanın ardından ekim ayında adeta kayıplara karıştı.

Yaklaşık iki yıllık sürenin ardından temmuz ayında Hollanda’da bulunan Wageningen Üniversitesi’ni ziyaret ederken görüntülenen Ma’nın nerede yaşadığına dair bir bilgiye ulaşılamadı.

JAPONYA’DA GÖRÜLDÜ!

Serveti yarı yarıya eridiği belirtilen Jack Ma, Financial Times’ın bir haberinde ortaya çıktı. Gazetede yayınlanan haberde Ma’nın yaklaşık olarak 6 aydır Tokyo’da yaşadığı ve ailesi ile kırsal alanlar ile kaplıcalarda vakit geçirdiği bilgileri yer aldı. İsrail’e sık sık seyahat ettiği ileri sürülen Ma’nın, şehir içerisinde de yalnızca üyelerin girebildikleri bazı özel kulüplerde sosyalleştiği iddia edildi.