Ali Babacan'dan Türkiye pasaportu çıkışı! Ali Babacan uyardı Türk pasaportu olanlar 'YANDI'!

Ali Babacan'dan Türkiye pasaportu çıkışı! Ali Babacan uyardı Türk pasaportu olanlar 'YANDI'!

Ali Babacan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan kişilerin mahkemelerde hak ettiği değeri görmediği, Türk milletine Allah sizi mahkemeye düşürmesin, yandınız ifadelerini kullandı. Ali Babacan ne demek istedi? İşte haberin detaylar gursesgazetesi.com'da...

Ali Babacan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan kişilerin mahkemelerde hak ettiği değeri görmediği, Türk milletine Allah sizi mahkemeye düşürmesin, yandınız üstesinden gelmeyeceğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ama şöyle bir durum daha var Amerika veya Almanya pasaportunuz varsa bir ihtimal şanslısınız kurtulma ihtimaliniz var. Ali Babacan ne demek istedi?

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 84 milyon insan görüyor. Yargı bağımsızlığı olmayınca Sayın Erdoğan'ın tut dediğini tutuyor sal dediğini salıyor. Hatta işi öyle bir noktaya getirdiler ki eğer sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportunuz varsa, Allah sizi mahkemeye düşürmesin, yandınız. Ama Amerika, Almayan pasaportunuz falan varsa bir nebze daha şanslısınız. Böyle bir sistemde değerli arkadaşlar adaletten söz edilemez. Akıl almaz iddialar hazırlayan savcıların ödüllendirildiği, Anayasa Mahkemesi üyeliği için yargı kurumlarının göstermelik basamak veya bir transit noktası olarak kullanıldığı bir ülkede adalet olamaz. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan hakimlerin adeta ödüllendirilerek, Adalet bakan yardımcısı yapıldığı bir ülkede adaletten bahsedilemez. İktidara hizmet etmenin öncelik olarak dayatıldığı bir yargı düzeni asla bu ülkede adaleti sağlayamaz. Bu çürümeye direnen işini doğru ve düzgün yapan savcılarımız da var. Bağımsız ve tarafsız kalmaya çalışan hukukun evrensel ilkelerini ve vicdanının sesini dinleyen hakim ve savcılarımız elbette var. 'Hani derler ya Ankara'da hakimler var' evet Ankara'da hala hakimler var dedi.

Yargının bağımsızlığı konusunda herkesin bir şüphesi var. Türkiye'de adalet çok farklı noktaya gelmiştir. Bu son zamanlarda ortaya çıkan durum değil, yıllardır çözülemeyen bir problem haline geldi. Türkiye'de hangi parti iktidar olursa arkasına aldığı kurumlara şahsına münhasır kontenjan eksikliği sebebiyle atama gerçekleştirerek bağımsız ve tarafsız işlevsellik ortadan kalkmış oluyor. Bu sorunların bir an evvel ortadan kalkması adına belirli bir takım çalışmalar yapılmakta ama yürürlüğe girmekte zorluk çekmektedir. Türkiye'de 'Türk' vatandaşlarının hakkını arama veyahut kısa süreli çözümün uzun vade de yapılmaya çalışması tam nokta karar verilmemesine sebebiyet vermektedir.