Ali Babacan'dan Hükümete çağrı! 'Ülke batıyor, göreve çağıyorum'!

Ali Babacan'dan Hükümete çağrı! 'Ülke batıyor, göreve çağıyorum'!

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti hükümetini hedef alan açıklamalarda bulundu. Ülke batıyor. Aklınızı başınıza toplayın görevi işin ehline bırakın dedi. İşte haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti hükümetini hedef alan açıklamalarda bulundu. Ülke batıyor. Aklınızı başınıza toplayın görevi işin ehline bırakın dedi.

Ali Babacan, hükümetin ülkeyi geri döndürülemez noktaya getirdiğini ifade eden açıklamalarda bulundu. Babacan, Ben gelimden geleni yapıyorum. Buradan uyarıyorum. Ülke uçurumun noktasına geldiğiniz söylemek ve hükümeti göreve çağırmak için karşınızdayım. Ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Ülkemiz temerrüt riski içerisinde yani iflas riski durumunda bulunuyor. Temerrüt riski ülke tarihinde hiç görülmemiş noktaya ulaşmış durumda. Türkiye'nin temerrüt riskini, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS yani Kredi Temerrüt Takas Oranı, tam 836 baz puana çıkmış durumda bugün. 24 Haziran'dan CDS grafiği sonraki iniş çıkışlara adeta can çekişen bir hastanın sağlık grafiğine benziyor. Bu 836 rakamı yaklaşan felaketi şimdiden haber veriyor. Şu anda ülke tam bir çakılmaya doğru gidiyor arkadaşlar. İnanın an meselesi, an. O uçurumdan aşağıya düşmek, temerrüt ve iflas çukuruna düşmemiz an meselesi. Bir gecede olur ya... Bu işin şakası yok. Ben gördüm çünkü unu. Dünyada pek çok ülkede gördüm. O iflasın temerrütün ne olduğunu biliyorum. Perişan olur herkes. İnanın yaşanacak bir ülke olmaz Türkiye ondan sonra İflas demek, benzin gibi, mazot gibi temel ihtiyaç maddelerinin parayla bile bulunamaması demek. Paranız var , yarım depodan fazla alamıyorsunuz. Ya da yok, 3 saat kuyrukta bekliyorsunuz. İflas işte odur. Her gün 6 saat, 10 saat elektriğin kesik olduğunun düşünün memlekette işte tehlike bu arkadaşlar. İflas demek topyekün ekonomik ve finansal çöküş demektir. İflas demek, kaos demektir. Hükümete sesleniyorum, Erdoğan'a sesleniyorum: 'Çok pişman olursunuz, çok. Ancak iş de işten geçmiş olur.'' Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisini yönetmiş, dünyadaki ve Türkiye'eki krizleri çok iyi bilen bir arkadaşınız olarak uyarıyorum. Uyarıyorum; 'Bu gidişin sonu çok kötü olur. Türkiye'yi siz bir kere o temerrüt çukuruna, bir kez iflas çukuruna düşürseniz, bu millet yıllarca ağır bedeller ödemek zorunda kalır'. Halkımızın sizin yaptığınız saçmalıkların bedelini ödemek zorunda değil. Derhal aklınız başınıza toplayın. Allah'ın verdiği aklı kulanın ya. Merkez Bankası'na ve TÜİK'e acilen liyakatli kadroları atayın ve bağımsız kurumlardan elinizi çekin. Akıl dışı bilim dışı tezleri terk edin. Ve derhal işi uzmanlara bırakın. Elinizdeki iktidarı sakince bir kenara artık bırakın. Bırakın ki henüz iflas etmeden ülkemizi alıp buradan düzlüğe çıkaralım. Bırakın ki gençler, kadınlar, memurlar, emekliler, çiftçiler, kuryeler, esnaf, sanatçılar huzura ersin. Bırakın ki Türkiye iflas etmesin. Zaten seçimi biz kazanacağız. Ama işimizi daha fazla zorlaştırmayın.