Ak Partili o kişi "karpuzu dilimle alıyoruz" diyen vatandaşa "karpuz ekin" tavsiyesinde bulundu, tepkiler çığ gibi yükseldi!

Ak Partili o kişi "karpuzu dilimle alıyoruz" diyen vatandaşa "karpuz ekin" tavsiyesinde bulundu, tepkiler çığ gibi yükseldi!

Türkiye'de artan enflasyon oranları ile birlikte artan gıda fiyatları meyveleri de derinden etkiledi. Ak Partili o kişi "karpuzu dilimle alıyoruz" diyen vatandaşa "karpuz ekin" tavsiyesinde bulundu, tepkiler çığ gibi yükseldi!

Türkiye'de artan enflasyon oranları ile birlikte artan gıda fiyatları meyveleri de derinden etkiledi. Özellikle bu sezon karpuz fiyatları önceki senelere oranla %300 oranında artış gösterirken karpuz fiyatları can sıkmaya devam ediyor. Pazarda ve markette karpuzlar yarım ve dilimle satılırken vatandaşın isyanına ise Ak Parti'li o isimden yanıt geldi. Gelen yanıt sonrasında ise tüm Türkiye bu gelişmeleri takip ediyor.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer'in gündeme dair karpuz ile ilgili yaptığı açıklamalar vatandaşı şok etti. Özellikle dün akşam saatlerinde gündeme düşen bu gelişmeler sonrasında vatandaşlar ne cevap vereceğini şaşırdı. Karpuzu dilimle alıyoruz diyen vatandaşa "Ben her sene karpuz ekiyorum mesela, siz de ekin." yanıtı herkesi çileden çıkardı. İşte detaylar..

TÜRKİYE'DE ARTAN KARPUZ FİYATLARININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Türkiye'de dolar kurunun yükselmesi ile birlikte yeni yıl itibari ile enflasyon patlak verirken birçok gıda ürünü zamlanmaya devam ediyor. Gıda ürünlerinin zamlanmasının yanı sıra akaryakıt fiyatlarının yükselmesi lojistik ve nakliye firmalarını oldukça etkiliyor.

Karpuz fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ederken gelen zamlar sonrasında ise vatandaşın evine halen karpuz girmedi. Karpuzun yarım bir şekilde ve dilimle satılması ise herkes tarafından tepki toplarken yapılan eleştirilere ise verilen yanıt vatandaşı çileden çıkarttı.

ANKARA İL BAŞKAN YARDIMCISI TEPKİLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Yılmazer, pazarda karpuzun dilimle satılmasına tepki gösteren bir vatandaşa "Batıya özeniyordunuz karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela" dedi. Bu sözlerin ardından tepki gören Yılmazer geri adım atarak "Tatava yapmayın burada. Hadi işine. Trollük yapanları makaraya aldım" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya cevap olarak ise bir vatandaş "60 yaşındayım, Karpuzu dilimle satışını gördük ya. Bize masal anlatmayın" yanıtını verdi. Bunun üzerine Yılmazer vatandaşa şöyle dedi: "Batıya özeniyordunuz karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela"

mehmet.jpeg

Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı tarafından gelen bu yanıtlar sonrasında ise vatandaş çileden çıktı. Vatandaş kendisiyle dalga geçildiğini dile getirirken Yılmazer sonrasında attığı tweet ile "Trolleri ti'ye aldığını" açıkladı.