Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşları mutlu edecek haberi verdi! İhtiyaç sahiplerine 295 milyon ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşları mutlu edecek haberi verdi! İhtiyaç sahiplerine 295 milyon ödeme yapılacak!

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara ödeme yapılacağını duyurdu. 295 milyon TL'nin ihtiyaç sahiplerine verileceği açıklandı! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bugün vatandaşları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda vatandaşları maddi açıdan destekleyen konular da bulunmaktaydı. Bu açıklamaların hemen ardından pek çok vatandaş konu ile ilgili internet üzerinden açıklamanın detaylarını merak etti. Verilecek olan maddi yardımın kimleri kapsadığını ve nasıl verileceği oldukça merak edildi. İşte detaylar...

Bakan Yanık'ın Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün Destek programı hakkında oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Vatandaşların refahını sağlamak için çalışmalarda bulunacağını ve bu kapsamda destek programı ile kişilere maddi destek vereceğini dile getiren Yanık, özellikle Eğitim ve Çoklu Doğum konularına değindi. Bu konuları kapsayan vatandaşlar için ise bir destek programı oluşturarak maddi destek sağlanacağı açıklandı. Peki bu Destek programı nedir? Yardımdan kimler faydalanabilir? İşte Derya Yanık'ın açıklamaları;

“Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal Destek programı ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 295 milyon TL ödeme yapıyoruz”

Bu açıklamasının ardından kimlere yardım yapılacağı hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu.

Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi şartı ile ilköğretim ve orta öğretim düzeyinde bulunan ve bunun yanı sıra sosyal güvencesi bulunmayan çocuklara eğitim desteğinde bulunduklarını anlattı. Şartlı Eğitim Yardımının yanı sıra da Şartlı Sağlık Yardımı konusuna da Bakan Yanık, şu sözleri ile değindi; “Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz”

Şartlı Sağlık Yardımı ve Şartlı Eğitim Yardımının yanı sıra Bakan Yanık açıklamalarında çoklu doğuma da değindi. Bu konu üzerinde de çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Yanık, çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek verileceğini açıkladı. Bakan Derya Yanık'ın bu konu hakkında açıklaması ise şu şekildeydi; "Bu kapsamda, Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra bu üç sosyal yardım programımız ile 295 milyon TL ödeme yapıyoruz"

Sosyal yardım programı kapsamındaki bu ödemelerin ise 28 Mayıs tarihine kadar yapılacağı açıklamaların içindeydi.