Adana Havalimani kapatılacak mı? Nereye taşınacak?

Adana Havalimani kapatılacak mı? Nereye taşınacak?

Bir süredir gündemde olan ve vatandaşların yoğun bir tepki gösterdiği Adana Havalimanı'nın kapatılması olayı hakkında merak edilenler sürüyor. Peki Adana Havalimanı kapatılacak mı?

Bir süredir gündemde olan Adana Havalimanı'nın kapatılma iddialarına tepkiler büyümeye devam ediyor. Adana Havalimanı'nın kapatılarak yerine Mersin'in Tarsus ilçesine yapılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılmasının gündeme gelmesi medyada gündem yarattı. Geçtiğimiz günlerde ise pek çok vatandaşın Adana Havalimanı'nın önüne giderek protesto ettikleri ve olay çıktığı öğrenildi. Adana Havalimanı'nın kapatılmamasının yanı sıra uzmanlardan Tarsus'a yeni bir havalimanı açılmaması konusunda da uyarı geldi.

VERİMLİ ARAZİLERE HAVALİMANI YAPILMAMALI!

Pek çok uzman konu ile ilgili yaptıkları açıklamada bu durumun oldukça gereksiz maliyet olduğunu belirterek, Tarsus'ta bulunan verimli arazilerin kamulaştırılmasına karşı çıktı. Yeni bir havalimanının yapılmasından çok Adana Havalimanı'nın büyütülmesinden taraf olan uzmanların yanı sıra, Adana'da yaşayan vatandaşlar da konuya tepki gösterdi.

"HAVALİMANI KAPATILMASIN!"

Adana'da yaşayan pek çok vatandaş, konunun detaylarına hakim olarak havalimanının kapatılmaması için protestolara başladı. Adana Havalimanı'nın kapatılmaması konusunda hemfikir olan vatandaşlar gün doğumu ile birlikte havalimanına giderek protestolar ile birlikte Adana Havalimanı'nın kapatılmaması yönünde çalışmalar başlattı.

Konu ile ilgili CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

“Adana Havalimanı’nın etrafında DHMİ’nin istimlak edilmiş arazileri varken, yani bu havalimanı çok rahat bir şekilde genişletilebilirken Mersin’e havalimanı yapma kararı almışlardı. Yapımı süren Mersin’deki havalimanı birinci derece verimli tarım arazilerinin üzerine inşa ediliyor. Sadece kulesinin inşa edilebilmesi için kulenin altına 67 tane fore kazık çakıldı. Havalimanı yapılan arazide yer altı suyu da yüzeye çok yakın ve kuşların uçuş güzergâhında. Adana Havalimanı’nın kapatılmasını kabul etmemiz mümkün değil. AKP Adana’ya şaşı bakıyor. Adana Havalimanı kapatılırsa arazisi kupon arazi haline gelebilir ve bundan kaygı duyuyoruz. İktidar, tarımın sanayinin başkentlerinden biri olan Adana’ya kan kaybettiriyor. Adana Havalimanı’nda son 65 yılda hiçbir kaza da yaşanmadı. Mersin’e havalimanı yapılarak birilerine bir para mı rant mı aktarılıyor? Bunun sorgulanması gerekiyor. Mersin ve Adana kardeş kentler ama burada bir milli servet kaybı söz konusu.”

ADANA HAVALİMANI KAPATILACAK MI?

Konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmasa da yapılan eylemler ve faaliyetlerin çoğunluğu kapatılacağı yönünde işaretlere yol açtı. Konunun ne zaman netleşeceği ise henüz bilinmiyor.