Abisi Kurtlar Vadisi'ne Konu Olan Uyuşturucu Baronu Yakalandı! Haberi Bakan Soylu Verdi! O İsim Hafızalara Kazınacak!

Abisi Kurtlar Vadisi'ne Konu Olan Uyuşturucu Baronu Yakalandı! Haberi Bakan Soylu Verdi! O İsim Hafızalara Kazınacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun toplantıda dile getirdiği dev operasyonla ilgili oldukça ilgi çekici bilgiler edinildi. İşte detaylar...

Türkiye'nin Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadelesiyle ilgili olarak toplantı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen dev operasyon ile ilgili bilgiler vermeyi ihmal etmedi. Abisi Kurtlar Vadisi'ne Konu Olan Uyuşturucu Baronu Yakalandı! Haberi Bakan Soylu Verdi! O İsim Hafızalara Kazınacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun toplantıda dile getirdiği dev operasyonla ilgili oldukça ilgi çekici bilgiler edinildi. Bir döneme damga vuran uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın kardeşi A.Ç. ve yeğeni C.Ç'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Uzun Süredir Aranıyordu!

1988 Yılında polisin dur ihtarlarına uymayan ve polisin açtığı ateş sonucu felç kalan Çetinkaya bir dönem TV ekranlarına damga vuran Kurtlar Vadisi dizisinde de adı geçmiş ve konusu işlenmişti. Türkiye'nin Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadelesiyle ilgili olarak bilgilendirme amacı ile toplantı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

Toplantı da hedeflerinden bahseden Süleyman Soylu Türkiye'yi uyuşturucunun giremeyeceği yasaklı bölge yapmanın ilk hedefleri arasında yer aldığını dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bir baron daha şu anda gözaltında. Uzun süredir peşindeydik, Urfi Çetinkaya'nın kardeşi. Uzun zamandır buna da projeli operasyon yapıyoruz" dedi.

Uyuşturucu İçin Kadın Kuryelerin Midesi Kullanılmış!

screenshot-3.png

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından edinilen bilgilere göre uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın kardeşi A.Ç. ve yeğeni C.Ç'nin başlarında olduğu şebekenin Fas'ta yaşayan kadın kuryelerin midesinde Türkiye'ye uyuşturucu ticareti yapmaya çalıştığı bilgilerine ulaşıldı.

Yapılan operasyon sonucu pek çok kişi göz altına alınırken Fas'ta Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan kadın kuryelerin midesinde Kurye kadınların midesinden 774 kapsül halinde çıkarılan 4 kilo 862 gram esrar ele geçirilmişti.