ABD Yunanistan'ın Yanında, Türkiye'nin Karşısında Olduğunu Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri

ABD Yunanistan'ın Yanında, Türkiye'nin Karşısında Olduğunu Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri

Yunan Başbakan Miçotakis'in ABD ziyaretinde söylemeleri üzerine dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile stratejik ortaklık toplantısının gerçekleşmeyeceğini açıkladı. ABD Türkiye karşıtı olduğunu söyledi. İşte haberi detayları gursesgazetesi.com'da...

ABD, Akdeniz ve Ege'de Yunanistan'ın Yanında Olduğunu Belirtti!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyaretinde söylemeleri üzerine dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile stratejik ortaklık toplantısının gerçekleşmeyeceğini açıkladı. ABD, Türkiye karşıtı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Price, Yunanistan ve Türkiye NATO müttefiklerimizin bölgede barış ve güvenliği korumaları adına aralarındaki problemleri çözüme kavuşturarak bölgede birlikte çalışmalarını istiyoruz. Yunanistan bizim için vazgeçilmez ortak ve NATO müttefikimizdir. Aynı şekilde Türkiye'de öyle. Müttefiklerimizin bölgede barış ve güvenliği korumak için birlikte çalışmalarını istiyoruz ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecinde sergilediği tavır hakkında açıklamalarında, Müttefiklerimiz İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile aralarında olan problemleri diplomatik yolla görüşüyorlar. Bu bizim meselemiz değil. Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında olan bir konudur.

ABD, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde gelişen açıklamalar üzerine net tavır içerikli ifadeler geldi. Amerikan politikası gereği Yunanistan'ın vazgeçilmez ortak olduğunu, Türkiye'nin geçmiş yıllardan beri hem NATO'da hem de diğer bölgelerde gelişen olaylarda değişmez stratejik ortağı olduğunu ifade etti. Resmi açıklamaların içeriğinde diplomatik dil de belirtilen kelimelerin bu açıklamaların tam manasıyla karşılık görmediği Türkiye karşıtı 'Eylem Planları'nın' gündemde olduğunu anlaşılmaktadır. Yunanistan'ın Amerika açısından son zamanlarda Doğu Akdeniz politikaları için daha çok önem arz ettiği gerçeği karşısında atılan adımlarla görülmektedir. Doğu Akdeniz'de var olan zengin yer altı karbon madenlerinin İsrail, Mısır, Yunanistan ve GKRY'ın ortak çalışmaları ile Avrupa'ya aktarılması adına projelerin faaliyete geçirmesi planlanılıyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de siyasi ve askeri adımları karşısında projelerin sekteye uğramasıyla İsrail yaklaşık 15 yıldır diplomatik ilişkinin gerçekleşmediği Türkiye ile son zamanlarda ilişkileri tazelemek adına adımlar attığı görülüyor. Türkiye'nin burada uygulayacağı politikaların önemi haiz olmaktadır.