ABD ile Yunanistan Ege ve Akdeniz'de Türkiye'ye Karşı Anlaştı! Türkiye'ye Karşı Hareket Edecekler!

ABD ile Yunanistan Ege ve Akdeniz'de Türkiye'ye Karşı Anlaştı! Türkiye'ye Karşı Hareket Edecekler!

Yunanistan, büyük uğraşlar sonrası ABD'yi ikna ederek Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmek üzere anlaştılar. ABD, Akdeniz ve Ege'de neyi amaçlıyor? Yunanistan'ı kullanıyor mu? İşte haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

Yunanistan, büyük uğraşlar sonrası ABD'yi ikna ederek Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmek üzere anlaştılar. ABD, Akdeniz ve Ege'de neyi amaçlıyor? Yunanistan'ı kullanıyor mu? Bütün detaylar...

ABD, Girit Adası'na F-35'ler göndermeyi onayladı. Savunma sistemleri ve özel kuvvet askerlerinin Girit Adası ve Ege'de stratejik adalarda hakimiyet kurdu. Akıllar da tek soru ABD neden Akdeniz ve Ege'de Yunanistan ile anlaştı?

ABD, Yunanistan'daki üsleri aracılığıyla Doğu Akdeniz'deki varlığını hızla artıran ABD siyaseti ve ordusu, Girit Adasındaki Suda üssüne F-35 ve F-15'lerin yerleşeceğini duyurdu. ABD, Girit Adası ve Ege'de yer alan stratejik adalara havadan karaya, karadan havaya ve karadan karaya fırlatılan füze sistemleri aynı zamanda savunma sistemlerini de buralara yerleştirdi. Ege'de şuan da uçan sineğin bile anlık radarda izlenimleri sürmektedir. ABD, buraya Yunanistan'ın daveti ile geldiğini belirtse de NATO'nun 'Tiger Meet' tatbikatında bu sistemleri kullanacağını bahane ederek sistemleri buraya konuşlandırdı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in önümüzdeki hafta ABD'ye ziyaret edeceğini açıklarken, burada Türkiye'ye F-16 satışını engellemeye çalışacağı öne sürüldü. Yunanistan şuan da Fransa ve ABD'den satın aldığı 5.nesil savaş uçakları ile Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı hava üstünlüğünü eline almak istemektedir. Yunanistan son yıllarda askeri kapasitesini arttırarak, Doğu Akdeniz'e kıyısı bulunan İsrail, Mısır ve GKRY ile ortak projeler de yer almaya çalışmaktadır. Türkiye karşıtı ittifakların ortaya çıkmasının tek cevabı bölgede Türkiye'yi saf dışı bırakarak alan hakimiyetini kısıtlamayı planlamaktadırlar.

Yunanistan'dan Ukrayna'ya jest!

ABD, Yunanistan'ın Rusya'dan satın aldığı S-300 hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya vermesini istedi. Yunanistan'ın bu talebe karşı kendi isteklerinin yerine getirilmesi karşılığına kabul edeceğini açıkladı. Yunanistan'ın ABD'nin bu talebine karşı ABD'nin de Akdeniz'de stratejik adalara kendi savunma sistemlerinin yerleştirmesini istedi.