ABD PKK'ya Tanksavar Füzesi Verdi! Suriye Operasyonu Öncesi Büyük Tehdit!

ABD PKK'ya Tanksavar Füzesi Verdi! Suriye Operasyonu Öncesi Büyük Tehdit!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye operasyonuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaların hemen ardından Suriye'de var olan terörist gruplara ABD tarafından lojistik ve silah desteği artış gösterdi. En büyük tehdit tanksavar füzesi olacak. İşte haberin detayları..

Amerikan'dan PKK'ya Destek!

Terör örgütü YPG/PKK unsurunu işgal ettiği Münbiç bölgesinde konuşlanan örgüt grupları sahip oldukları silahları Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde operasyon gerçekleştirdiği alana silahların namlularını ateşlemeye hazır beklemektedirler. Ellerinde özellikle görüntülerde dikkat çeken Amerikan yapımı tanksavar füzeleri gözükmektedir. Aynı zamanda Rus yapımı da hafif ve ağır silahlarda bulunuyor. Zırhlı araçların korkulu rüyası tanksavar füzelerinin terör gruplarının elinde olması Türkiye'nin gerçekleştireceği operasyonda en büyük tehditlerden biri olacaktır. ABD yapımı TOW füzelerinin menzili 3 kilometre kadar etki alanına sahip olması hedefi önceden imha etme özelliği taşıyor. TOW füze sisteminin en büyük özelliklerinden birisi hedef alınan zırhı araç ne yöne hareket ederse etsin füze hedefe yönleniyor. Terör unsurlarının elinde hava ve kara operasyonuna karşı kullanılacak savuma silahları da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye operasyonuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaların hemen ardından Suriye'de var olan terörist gruplara ABD tarafından lojistik ve silah desteği artış gösterdi. En büyük tehdit tanksavar füzesi olacak. Güney sınırımızda teröristlerin son zamanlarda etkinliğini arttırmasının ardından Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yeni bir operasyon hazırlığı sürecine yavaş yavaş götürdü. Herhangi bir ülke sınırları dışında topraklarına tehdit olacak unsurların varlığına razı göstermez. Sınırlarımız dışında tehdit unsuru olan yıllardır Türkiye'nin başına bela olan PKK/YPG terör unsurları yurt içinde faaliyetlerinin tamamıyla kesilmesinin ardından Kuzey Suriye'de Münbiç, Kobani ve Tel Rıfat bölgelerine askeri operasyon için düğmeye basıldı. Terör unsurlarının kapasite boyutunun ölçüsüne göre hazırlıklı ve donanımlı askeri birlikler ve ekipmanlar ile birlikte operasyon hazırlıkları başladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk iş sınır bölgemizde yer alan Tel Rıfat bölgesi olacağı tahmin ediliyor. Yavaş yavaş sınır bölgemizde varlık gösteren unsurların temizlenmesi için gereken bütün hazırlık ve süreçler tamamlanıyor.

ABD, her zaman olduğu gibi şimdi de Suriye'de varlık gösteren terör unsurlarına lojistik ve silah desteğine devam ediyor. Yardım boyutu artış göstererek Amerika yapımı ATGM Javelin Türkiye'ye bela olabilecek tehdit unsurları arasında en sıkıntılı silahtır. Türk yetkililerin ABD'li mevkidaşları ile problemi çözmek amacıyla irtibat halinde olunması pek olumlu yanıtlar gelmemesi sebebiyle hazırlıkların hızlandırılması sürecine geçildi.